Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

«Γολγοθάς» για δεκάδες επιβάτες το ταξίδι προς Κομοτηνή με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ροδόπης

Απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν χθες (9/9) οι επιβάτες ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ροδόπης με προορισμό την Κομοτηνή, εξαιτίας προβλημάτων που εμφάνισε στη διάρκεια της διαδρομής αλλά κυρίως λόγω της αδιαφορίας των υπευθύνων. 

Το λεωφορείο ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό την πρωτεύουσα της Ροδόπης μέσω Θεσσαλονίκης, όπου -θεωρητικά- θα έφτανε πριν τις 5.30 το απόγευμα, η οποία ήταν και η ώρα αναχώρησης από τον Σταθμό «Μακεδονία» για Κομοτηνή.

Όμως, το λεωφορείο έφτασε στον «Μακεδονία» στις 6.20 μμ, καθώς, έπαθε λάστιχο δυο φορές στη διάρκεια της διαδρομής από την Αθήνα. 

Από τον σταθμό της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30 μμ και όπως περιγράφουν επιβάτες, το λεωφορείο κινούνταν με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες, «καθώς είχε πρόβλημα». Γι’ αυτό άλλωστε έφτασε στις 8.20 μμ έξω από τη Μουσθένη όπου έκανε την καθιερωμένη στάση. 

Όταν ξεκίνησε από το σημείο για τον τελικό προορισμό το λεωφορείο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε νέα βλάβη και ακινητοποιήθηκε επί της Εγνατίας Οδού λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ. 

Στη συνέχεια οι επιβάτες ενημερώθηκαν πως θα περιμένουν το επόμενο λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη για να τους παραλάβει, το οποίο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ήδη μισογεμάτο. 

Λίγα λεπτά αργότερα, το λεωφορείο ξεκίνησε και πάλι για τον τελικό του προορισμό, όπου θα έπρεπε να βρισκόταν ήδη από τις 8.30 μμ.

Τα ερωτήματα είναι πολλά: 
  • Πώς επιτράπηκε στο λεωφορείο να συνεχίσει το ταξίδι του από τη Θεσσαλονίκη προς Κομοτηνή καθώς ήταν γνωστό από ώρες πως είχε πρόβλημα; 
  • Γιατί δεν επελέγη η λύση της αλλαγής λεωφορείου στο ΚΤΕΛ Μακεδονία ή στη χειρότερη περίπτωση στη στάση της Μουσθένης ώστε να μην βρεθούν οι επιβάτες να περιμένουν βραδιάτικα στη... μέση του πουθενά με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.
Τελικά το λεωφορείο έφτασε στην Κομοτηνή γύρω στις 10.15 το βράδυ, δηλαδή με περίπου 2 ώρες καθυστέρηση... 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου