Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Στάσεις λεωφορείων φιλόξενες για μέλισσες στην Ολλανδία

Στάσεις λεωφορείων φιλικές προς τις μέλισσες δημιούργησαν οι τοπικές αρχές στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, σε μία προσπάθεια να προστατευθεί ο πληθυσμός τους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Bored Panda, 358 είδη μελισσών ζουν στην Ολλανδία, ωστόσο περισσότερα από τα μισά από αυτά θεωρούνται ήδη απειλούμενα και τοποθετούνται στην ολλανδική «κόκκινη λίστα».

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό αυτό ζήτημα, αξιωματούχοι στην Ολλανδία αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια έξυπνη λύση, μετατρέποντας τις στάσεις των λεωφορείων της Ουτρέχτης σε καταφύγια φιλικά προς τις μέλισσες, προκειμένου να στηρίξουν τους πληθυσμούς τους.

Συνολικά 316 στάσεις λεωφορείων στην Ουτρέχτη -την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην Ολλανδία- απέκτησαν στέγες πρασίνου.

Παράλληλα, οι στέγες των στάσεων κατακρατούν το βρόχινο νερό και τη σκόνη, ενώ σχεδιάζεται η τοποθέτηση σε αυτές ηλιακών πάνελ τα επόμενα χρόνια.

Οι «πράσινες» στάσεις λεωφορείων δεν είναι το μόνο μέτρο που λαμβάνει η Ουτρέχτη για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με τη δημοτική αρχή να έχει ήδη ανακοινώσει πως θα αντικαθιστά σταδιακά τα αστικά λεωφορεία με ηλεκτροκίνητα.  0 comments:

Δημοσίευση σχολίου