Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Πειραιάς: Σύγκρουση τραμ με ΙΧ έξω από τον ναό της Ευαγγελίστριας

Πολύ καιρό γράφουμε για τα προβλήματα που θα φέρει -περισσότερα από όσα έχει ήδη προκαλέσει με την μετατροπή του κέντρου της πόλεως του Πειραιά σε έρημο τσιμέντου - η λειτουργία του τραμ.

Ακόμη δεν άρχισαν τα κανονικά δρομολόγια και χθες είχαμε -σε ένα από τα δοκιμαστικά- την πρώτη σύγκρουση του τραμ με ΙΧ έξω από τον ναό της Ευαγγελίστριας!

Σε ένα από τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ, λοιπόν, τα οποία συνεχίζονται εδώ και μήνες, σημειώθηκε το πρώτο τροχαίο .

Ένα γκρι αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσεως, τύπου SEAT κινούνταν επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη όταν ο οδηγός επιχείρησε να στρίψει στην Τζαβέλα. Εκείνη την ώρα, για κακή του τύχη, τροχιοδρομούσε το τραμ και... έγινε το "μπαμ".

Απλά να σημειώσουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει δρομολογηθεί το τραμ στο κέντρο της πόλης, στις οδούς Γρηγ. Λαμπράκη, Βασιλέως Γεωργίου, Εθνικής αντιστάσεως και Ομ. Σκυλίτζη, είναι ιδανικός για την πρόκληση ατυχημάτων.

Κατ' αρχήν, απεκόπη από τους πεζούς η δυνατότητα να περάσουν εύκολα από την Βασ. Γεωργίου στην πολυσύχναστη πλατεία Κοραή με συνέπεια οι πεζοί να κινούνται μες δυσκολία αλλά και κάποιοι να "ορμούν" στον δρόμο έξω από τις διαβάσεις!

Και αν λειτουργήσουν (που μακάρι να μην γίνει κάτι τέτοιο) και τα Δικαστήρια στο κέντρο, τότε ζήτω που καήκαμε! Θα μαζεύουμε τραυματίες από τις γραμμές!

Η χθεσινή "εναρκτήρια" σύγκρουση τραμ μες ΙΧ στον Πειραιά ήταν κάτι σαν "εναρκτήριο λάκτισμα" ποδοσφαιρικού αγώνα. Κι ακόμη δεν έχει αρχίσει το ματς!

Σκεφτείτε τι θα γίνεται όταν θα τρέχει το τραμ σε έναν δρόμο με μια (αριθμός 1) λωρίδα κυκλοφορίας από την οποία χιλιάδες οχήματα επιχειρούν κάθε πρωί να φθάσουν στο κέντρο και στο λιμάνι της πόλης.

Η συνέχεια επί των γραμμών...

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου