Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Εντυπωσιακές εικόνες από τη βόλτα στον Πειραιά με ιστορικά τρόλλεϋ και λεωφορεία, μιας άλλης εποχής

«Ταξίδι στον χρόνο» έκαναν όσοι τυχεροί παρευρέθηκαν στον Πειραιά, καθώς σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, στους δρόμους της πόλης κυκλοφόρησαν ιστορικά λεωφορεία και τρόλλεϋ, πραγματοποιώντας το «δρομολόγιο της νοσταλγίας».

Με πρωτοβουλία των Σωματείων του πρώην ΗΛΠΑΠ (ΟΣΥ), η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κυκλοφόρησαν σήμερα στους δρόμους του Πειραιά τέσσερα ιστορικά οχήματα των αστικών συγκοινωνιών.

Το ένα είναι το τρόλλεϋ -της προπολεμικής περιόδου- της Καστέλλας (γραμμή 20), μάρκας FIAT, το δεύτερο όχημα είναι το αθηναϊκό αστικό λεωφορείο μάρκας SCANIA, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1950, το τρίτο είναι το ρωσικής κατασκευής τρόλλεϋ του 1985 και το τέταρτο το πράσινο volvo του πρώην ΗΣΑΠ, το οποίο έχει γίνει εξολοκλήρου ανακατασκευή. 

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής στο αμαξοστάσιο των τρόλλεϋ στο Νέο Φάληρο (πλησίον του σταθμού του μετρό «Νέο Φάληρο» και απέναντι από τον ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας).

Αρκετοί πολίτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτά τα ιστορικά οχήματα, φέρνοντας μνήμες στους μεγαλύτερους, ενώ νεότεροι σε ηλικία μπόρεσαν να «ρίξουν μια ματιά» στο παρελθόν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER