Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Θεσσαλονίκη: «Ανάσα» για την κυκλοφορία στο δήμο Θέρμης, με νέες γραμμές στη δημοτική συγκοινωνία

«Ανάσα» στην μετακίνηση των πολιτών θα δώσουν οι νέες λεωφορειακές γραμμές που εντάσσει ο δήμος Θέρμης στη δημοτική του συγκοινωνία.

Χθες υπογράφηκε στο γραφείο του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου η σύμβαση με την οποία επεκτείνεται η Δημοτική Συγκοινωνία και σε άλλες δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, αλλά δίνεται και η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των δρομολογίων της κεντρικής γραμμής της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης, χωρίς αύξηση του λειτουργικού κόστους των σημερινών δρομολογίων (κόστος συντήρησης και κόστος λειτουργίας).

Όπως δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο κ. Παπαδόπουλος: «υπογράψαμε τη σύμβαση έπειτα από δύο χρόνια και μετά από πολλές διαβουλεύσεις. Υπήρξαν καθυστερήσεις γιατί έπρεπε πρώτα να πάρουμε έγκριση από τα αρμόδια όργανα ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ».

Ο ίδιος εξήγησε πως ο δήμος είχε δημοτική συγκοινωνία, όμως έπρεπε να αλλάξει ο στόλος των λεωφορείων και το κόστος για την συντήρησή τους ήταν μεγάλο, ενώ αρκετές φορές το προσωπικό δεν επαρκούσε. 

«Πλέον βάλαμε ιδιώτη στην δημοτική μας συγκοινωνία, θα κυκλοφορήσουν νέα λεωφορεία και επεκταθήκαμε από 7 δρομολόγια που γίνονταν πριν από το δήμο Θέρμης ως τα Βασιλικά, σε εννέα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν και τους πρώην δήμους Μίκρας και Βασιλικών. 

Μάλιστα η σύμβαση είναι διετής, αλλά έχει δυνατότητα προαίρεσης, πράγμα που σημαίνει πως μπορούν ανά πάσα στιγμή να επεκταθούν τα δρομολόγια, αρκεί φυσικά αυτό να εγκριθεί από ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ. Το σίγουρο είναι πως θα μελετηθούν οι διαδρομές και αν υπάρξει ανάγκη για αλλαγές θα γίνουν τροποποιήσεις».

«Θέλουμε να εξυπηρετούνται οι δημότες που θέλουν να πάνε στο κέντρο του δήμου, αλλά και στο Κέντρο Υγείας», τόνισε ο δήμαρχος Θέρμης.

Η έναρξη των νέων δρομολογίων, που δεν ταυτίζονται με τις γραμμές 66 και 67 του ΟΑΣΘ για Θέρμη, θα γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απρίλη 2019. 

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το κόστος της σύμβασης είναι 300.000 ευρώ για την διετία, ενώ η είσοδος των πολιτών στα οχήματα είναι δωρεάν.

Για τις γραμμές 
Η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Θέρμης θα έχει τρεις λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες θα ακολουθούν τις παρακάτω διαδρομές και δρομολόγια:
  • Γραμμή 1-Α/1-Β (Κυκλική Θέρμης): εννέα (9) δρομολόγια ημερησίως
  • Γραμμή 2-Α (Θέρμη - Βασιλικά - Σουρωτή - Περιστερά): δύο (2) δρομολόγια ημερησίως, και
  • Γραμμή 3-Α/3-Β (Θέρμη - ΔΕ Μίκρας): δύο (2) δρομολόγια ημερησίως. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου