Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του μετρό

Σε δίωρη στάση εργασίας και μαζική Συνέλευση μέσα από την οποία αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα τους το επόμενο διάστημα, προχώρησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης στο Μάκρο, με μπροστάρηδες την Επιτροπή Αγώνα που έχει στηθεί στο χώρο και το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα που αναδείχθηκαν είναι η μη εφαρμογή της ΣΣΕ των εργαζομένων στις κατασκευές, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας (10ωρα, 6ήμερα και 7ήμερα), τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. 

Όπως αναφέρθηκε, ελάχιστες είναι οι χημικές τουαλέτες που υπάρχουν στο χώρο και δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των 150 εργαζομένων, ενώ υπάρχουν μόλις 2-3 βρύσες για να πλυθούν. 

Δεν υπάρχουν χώροι για να αφήνουν τα πράγματά τους και αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται στη δουλειά μουντζούρηδες, ενώ και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δεν τους παρέχονται έγκαιρα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν από τον ΆΚΤΩΡΑ και τους περίπου 20 υπεργολάβους που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, να δώσουν άμεσα λύση στα προβλήματά τους. Διαφορετικά την επόμενη βδομάδα θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα τους. 

ΠΗΓΗ: 902.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου