Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Επέκταση Τραμ προς Πειραιά: Ξεκίνησαν έργα αποκατάστασης στη Γέφυρα Λαμπράκη

Εργασίες επισκευής επιφανειακών φθορών της γέφυρας Λαμπράκη στον Πειραιά ξεκίνησαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com από την Αττικό Μετρό μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για την κατάσταση της αλλά και την ικανότητα της στα φορτία που θα δέχεται από τα καθημερινά δρομολόγια του Τραμ.

Σύμφωνα με απόφαση της Αττικό Μετρό οι εργασίες θα αφορούν την αποκατάσταση της εικόνας της γέφυρας Λαμπράκη προκειμένου να καθησυχαστούν τόσο ο Δήμος Πειραιά, όσο και η Περιφέρεια που είχαν στείλει επιστολές από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο για το θέμα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες και έχουν ανατεθεί στην ανάδοχο εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ ενώ έχει κληθεί ως υπεργολάβος και μία εξειδικευμένη εταιρεία ονόματι "Επιδόμος". 

Κρίθηκε επίσης σκόπιμο για τη ορθή εφαρμογή και ποιότητας των έργων οι προβλεπόμενες από τη σύμβαση και την εγκεκριμένη μεθοδολογία, εργασίες επισκευής και συντήρησης της Γέφυρας Λαμπράκη, να υλοποιηθούν υπό την παρακολούθηση ενός ανεξάρτητου φορέα επιθεώρησης και πιστοποίησης και πιο συγκεκριμένα από την TÜV AUSTRIA HELLAS.

Για το θέμα της στατικής επάρκειας της γέφυρας Λαμπράκη έχουν γίνει ερωτήσεις στη Βουλή, όμως η Αττικό Μετρό σε όλες τις περιπτώσεις έχει καθησυχάσει ότι η γέφυρα είναι ικανή και πως έχουν γίνει όλες οι σχετικές μελέτες.

Η γέφυρα Λαμπράκη που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960. Στην εργολαβία της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, επειδή στη γέφυρα υπήρχαν ορατές επιφανειακές φθορές, προβλέφθηκε στις περιοχές που έχει φθαρεί το σκυρόδεμα και έχει αποκαλυφθεί ο οπλισμός, να πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς εργασίες για την αποκατάστασή τους. Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της Άνοιξης.

ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου