Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Σκέψεις για δημιουργία τραμ στο Ηράκλειο

Τι θα λέγατε εάν στο Ηράκλειο δινόταν, δια παντός, η λύση για τη μετακίνηση των δημοτών και κυρίως των χιλιάδων τουριστών με … τραμ αποσυμφορίζοντας τους ήδη βεβαρημένους δρόμους;

Κι όμως, στη Λότζια επεξεργάζονται το σενάριο αυτό, καιρό τώρα και μάλιστα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη δημιουργία ενός τραμ. 

Απίστευτο; Κι όμως αληθινό!
Όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μ. Αργυράκη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γ. Αναστασάκης, το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» η πρώτη διερευνητική μελέτη σκοπιμότητας και … βλέπουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Αναστασάκης μίλησε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα και τα εν εξελίξει έργα στο Ηράκλειο ενώ έμφαση δόθηκε στις παθογένειες που βάζουν «φρένο» στο μεγάλο έργο που εκτελείται στο κέντρο της πόλης.

Όπως είπε ο κ. Αναστασάκης, μόνον για τη Λ. Δικαιοσύνης το έργο επιβλέπουν … 8 μηχανικοί!

Σε ότι αφορά στα νέα ασφαλτικά σε 62 Μαρτύρων, τόνισε ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και μάλιστα ιδιαίτερα … γενναιόδωρη ύψους περίπου 700.000 ευρώ από την Περιφέρεια -καθώς το εν λόγω οδικό δίκτυο ανήκε στο παλιό εθνικό δίκτυο και ήταν ευθύνη της Περιφέρειας παλαιότερα- ενώ για το κυκλικό της 62 Μαρτύρων, επισήμανε ότι εκκρεμούν οι εγκρίσεις από Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μέχρι το Νοέμβριο θα γίνει η δημοπράτηση για να ξεκινήσει παρέμβαση στο εν λόγω σημείο και από τη νέα χρονιά θα αρχίσουν οι εργασίες ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών! 

ΠΗΓΗ: radiolasithi.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου