Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Καταγγελία για τα ΚΤΕΛ Χανίων - Άφησαν 50 μαθητές στο δρόμο, υπό δυνατή βροχόπτωση

Την έντονη διαμαρτυρία τους για το υπεραστικό ΚΤΕΛ εκφράζουν με επιστολή τους προς τα “Χ.ν.”, η Διεύθυνση και οι καθηγητές του Γενικού Λυκείου Νέας Κυδωνίας, δημοσιοποιώντας ένα γεγονός που συνέβη την Πέμπτη το μεσημέρι και προκάλεσε -όπως καταγγέλλουν- μεγάλη ταλαιπωρία σε περισσότερους από 50 μαθητές μας από την ασυνέπεια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων. 

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν: 
«Η μεταφορά των μαθητών μας (που κατοικούν στις περιοχές από τον Σταλό ως την Αγία Μαρίνα) γίνεται με λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ με ειδικά μαθητικά δελτία.. 

Παρά την ενημέρωση εκ μέρους μας για την ώρα που θα σχολούσαν οι μαθητές (την Πέμπτη στις 12.30),στο καθορισμένο σημείο επιβίβασης και αποβίβασης («Γέφυρα», στον Ν. παράλληλο της ΠΕΟ Χανίων - Κισάμου στο Κ.Δαράτσο), το λεωφορείο όχι μόνο δεν περίμενε τους μαθητές, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στη δυνατή βροχή. 

Αφού μάταια περίμεναν για περισσότερο από μισή ώρα, μετακινήθηκαν στον κεντρικό δρόμο , στη στάση των λεωφορείων ελπίζοντας ότι θα εξυπηρετηθούν από τα διερχόμενα λεωφορεία. 

Επτά υπεραστικά λεωφορεία, πέντε από τα οποία είχαν ελεύθερες θέσεις πέρασαν χωρίς να σταματήσουν, αναπτύσσοντας μάλιστα μεγάλη ταχύτητα. 

Κοντά στους μαθητές βρέθηκε ένας συνάδελφός μας καθηγητής και μόνο αφού αυτός στάθηκε στη μέση του οδοστρώματος, κάνοντας επίμονα σήμα στο επόμενο διερχόμενο λεωφορείο του ΚΤΕΛ τύπου “φυσαρμόνικα” ανάγκασε τον οδηγό να σταματήσει και τον έπεισε να επιβιβάσει ένα μέρος των μαθητών στο ήδη γεμάτο όχημα. 

Ακολούθως επόμενο λεωφορείο με προορισμό το Καστέλι υποχρεώθηκε να σταματήσει εξαιτίας της αναστάτωσης που επικρατούσε και ο οδηγός δέχτηκε να επιβιβάσει τους υπόλοιπους μαθητές. 

Κανένας από τους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ τους οποίους αναζητήσαμε τηλεφωνικά δεν απάντησε στις επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις μας. 

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό, καθώς τα λεωφορεία καθυστερούν συχνά το πρωί ή άλλοτε προσπερνούν τις στάσεις αφήνοντας τους μαθητές που περιμένουν. 

Λυπούμαστε που προχωρούμε σε αυτήν τη δημόσια καταγγελία ,χωρίς να έχουμε την επίσημη απάντηση των υπευθύνων που μάταια αναζητήσαμε. 

Λυπούμαστε περισσότερο γιατί διαπιστώνουμε ότι τόσο οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ, όσο και κάποιοι οδηγοί έδειξαν ότι δεν διαθέτουν ούτε επαγγελματισμό, ούτε ανθρωπιά, απέναντι σε 50 παιδιά που δικαιούνται να μεταβαίνουν στα σπίτια τους με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία (όρος για τον οποίο έχει εγγυηθεί άλλωστε το ΚΤΕΛ κατά την σύναψη της σύμβασης για τη μεταφορά των μαθητών). 

Υ/Γ1. Γιατί οι οδηγοί των λεωφορείων προς Βουκολιές, Κολυμπάρι, Καστέλι, που βλέπουν μαθητές βρεγμένους στη στάση δεν σταματούν; 

Υ/Γ2. Εξαίρεση που οφείλουμε να επαινέσουμε αποτελούν οι οδηγοί των δύο λεωφορείων που σταμάτησαν και επιβίβασαν τους μαθητές. 

Υ/Γ3.¨Ολοι γνωρίζαμε την πρόβλεψη για τις καιρικές συνθήκες της Πέμπτης».  0 comments:

Δημοσίευση σχολίου