Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Σαρωτές σώματος εγκαθίστανται στο μετρό του Λος Αντζελες

To μετρό του Λος Αντζελες καθίσταται το πρώτο στις ΗΠΑ που εγκαθιστά σαρωτές σώματος (body scanners) σε μια προσπάθεια των αρχών να ελέγξουν τους επιβάτες για τυχόν μεταφορά όπλων και εκρηκτικών.

Η νέα τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή των επιβατών, καθώς εισέρχονται σε σταθμούς, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από σημείο ασφαλείας. Οι αρχές δήλωσαν ότι ο έλεγχος θα είναι "εθελοντικός", αλλά εκείνοι που αρνούνται τη σάρωση δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν.

Η Αρχή Μητροπολιτικών Μεταφορών του Λος Άντζελες (LACMTA) δήλωσε ότι είχε παραγγείλει εξοπλισμό από τον κατασκευαστή Thruvision του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο εξοπλισμός της εταιρείας δεν χρησιμοποιείται επί του παρόντος στις δημόσιες συγκοινωνίες του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά έχει δοκιμαστεί στο Farnborough Airshow.

Οι σαρωτές έχουν ένα ευρύ οπτικό πεδίο και μπορούν να παρακολουθήσουν τους επιβάτες καθώς κατεβαίνουν από κυλιόμενη σκάλα ή εισέρχονται μέσα από τις μπάρες των εισιτηρίων.

Η εταιρεία λέει ότι οι ανιχνευτές της μπορούν να ανιχνεύσουν ύποπτα αντικείμενα από απόσταση έως και 10 μέτρων και μπορούν να ελέγχουν περισσότερους από 2000 επιβάτες την ώρα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου