Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Ικανοποίηση των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ, για την απαλλαγή τους από τον ΕΦΚΑ

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι πρώην μέτοχοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), καθώς με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, απαλλάσσονται από την ασφάλιση στον ΕΦΚΑ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μετόχων ΟΑΣΘ (ασκησάντων αίτηση ακύρωσης Ν. 4482/17 στο ΣΤΕ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν υφίσταται πλέον η υποχρέωση υπαγωγής τους στον ασφαλιστικό φορέα με αναδρομική ισχύ και υπογραμμίζει ότι με τη σημερινή εγκύκλιο δόθηκε αίσιο τέλος στην παρατεταμένη εκκρεμότητα και καθυστέρηση διαγραφής τους από τον ΕΦΚΑ.

"Μετά απο 3,5 μήνες ταλαιπωριών χιλιάδων ανθρώπων, απώλειας της ασφαλιστικής τους ενημερότητας, μη δυνατότητας εγγραφής τους στον ΟΑΕΔ κλπ, η κρατική μηχανή υποχρεώθηκε να ανταποκριθεί, έστω καθυστερημένα, ώστε να αποκαταστήσει μία κατάσταση παράλογου", αναφέρει η συντονιστική επιτροπή.

Να σημειωθεί, ότι όπως επισημαίνει η συντονιστική επιτροπή - στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα "Ασφαλιστικό καθεστώς Μετόχων πρώην ΟΑΣΘ, διευκρινίζεται ότι ?δεν υφίσταται υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ από 1/8/2017 (έναρξη ισχύος του Ν. 4482/2017: 25/7/2017) για τα πρόσωπα που κατείχαν την ιδιότητα του μετόχου ΟΑΣΘ (καθώς η ιδιότητα αυτή έχει πλέον απολεσθεί) εκτός αν υπάρχει άλλη υπακτέα στον ΕΦΚΑ δραστηριότητα από την οποία απορρέει υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER