Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ταλαιπωρία επιβατών από αναθυμιάσεις, σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Μια νεαρή γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρίπολης και άλλοι επιβάτες με διαμαρτυρίες για αναπνευστικά προβλήματα και κίνδυνο λιποθυμίας, ήταν οι συνέπειες δρομολογίου απίστευτης ταλαιπωρίας με παλιό λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, το μεσημέρι της Κυριακής προς την Αθήνα.

Ταξίδι που διακόπηκε στα Παραδείσια, καθώς το λεωφορείο έβγαζε καπνούς και μετά από μεγάλη αγωνία για την τύχη της γυναίκας και αναμονή ταλαιπωρίας, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με άλλο λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες - καταγγελίες που δεχθήκαμε, στο “ταχύ” δρομολόγιο για Αθήνα, με ώρα αναχώρησης 1.30 το μεσημέρι από Καλαμάτα, το λεωφορείο ήταν παλιό και τα προβλήματα με μυρωδιά από πετρέλαιο, ιδιαίτερα στα πίσω καθίσματα ξεκίνησαν περίπου από τα Αρφαρά. 

Όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση επιδεινωνόταν και άρχισαν τα παράπονα από τις αναθυμιάσεις, από τους επιβάτες προς το νεαρό οδηγό και τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του λεωφορείου που ήταν δίπλα του. 

Όταν το λεωφορείο μπήκε στον αυτοκινητόδρομο από την Τσακώνα προς τα Παραδείσια, τα παράπονα εντάθηκαν, καθώς οι επιβάτες από τη μέση και πίσω δεν μπορούσαν να σταθούν. 

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες ήταν στα πρόθυρα της λιποθυμίας, ενώ μια νεαρή γυναίκα που αντιμετώπιζε πρόβλημα αλλεργίας, δυσκολευόταν να αναπνεύσει και ήταν φανερό πως χρειαζόταν ιατρική φροντίδα. 

Τελικά, μετά την αρχική αδιαφορία το λεωφορείο σταμάτησε στα Παραδείσια, αφού η κατάσταση στο εσωτερικό του ήταν ανυπόφορη και ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης να στείλει ασθενοφόρο, γιατί η νεαρή γυναίκα λιποθυμούσε και βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. 

Τη μεταφορά της σε νοσοκομείο ζητούσε και η μία από τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες, ενώ όλοι οι επιβάτες είχαν κατέβει και περίμεναν μέσα στον ήλιο. Σε όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο νεαρός οδηγός ήταν σχεδόν σοκαρισμένος και ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου αδιάφορος για την κατάσταση των γυναικών που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. 

Αντίθετα, επιβάτες μας επαίνεσαν τη στάση και τη συμπεριφορά του ελεγκτή του λεωφορείου, που έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο για να έρθει, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, το ασθενοφόρο κι ενδιαφερόταν για την υγεία της νεαρής γυναίκας και των άλλων γυναικών που είχαν προβλήματα.

Τελικά, όπως μάθαμε, η νεαρή γυναίκα μαζί με τον αλλοδαπό σύντροφό της που ταξίδευαν μαζί, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου της χορηγήθηκε οξυγόνο και αναχώρησε για την Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας (σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας), στις 7.30 το απόγευμα. Οι υπόλοιποι επιβάτες έφθασαν τελικά στην Αθήνα, με το άλλο λεωφορείο, μετά από 5 ώρες ταξίδι ταλαιπωρίας, στις 6.30 το απόγευμα.

Επιβάτες που μας έκαναν τις καταγγελίες, ρωτούν τη διοίκηση του ΚΤΕΛ και μεις μαζί τους, γιατί παλιά λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια προς και από την Αθήνα; 

Έχει ελεγχθεί η καταλληλότητα του συγκεκριμένου λεωφορείου; Γιατί η κατάστασή του προκαλεί αμφιβολίες για το αν μπορεί να εκτελεί δρομολόγια, ακόμα κι εντός Μεσσηνίας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου