Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Υπεγράφη η ΚΥΑ - Ενιαία πλέον η τιμή στα εισιτήρια που εκδίδονται από τα μηχανήματα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ


Ενιαία τιμή ορίζεται στα εισιτήρια που εκδίδονται από τα μηχανήματα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών επαναπροσδιορίζονται οι κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, υπέγραψαν την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός κομίστρων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)».

Μέχρι σήμερα οι επιβάτες πλήρωναν προσαυξημένο εισιτήριο στην περίπτωση που προμηθεύονταν το εισιτήριο τους, εντός του λεωφορείου, ενώ το ακυρωτικό μηχάνημα δεν έδινε ρέστα. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η επίμαχη διάταξη, με την τροποποίηση της ΚΥΑ καταργείται και εγκαθιδρύεται η έκδοση ενιαίου εισιτηρίου από τα εκδοτικά μηχανήματα των λεωφορείων.

Ταυτόχρονα στη ΚΥΑ επαναπροσδιορίζονται οι κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου:

Ειδικότερα και εφεξής, ο ΟΑΣΘ υποχρεούται να διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο των 0,50 ευρώ , 1 ευρώ, και 2 ευρώ από τα εκδοτικά μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων που έχει εγκατεστημένα εντός των λεωφορείων, σε επιβάτες που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφοδιασμένοι με προτυπωμένο εισιτήριο αυτής της αξίας.

Όσον αφορά τις κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου, με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αυτές προσδιορίζονται ως εξής:
  • Οι φοιτητές της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας.
  • Μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άνω των 18 ετών, με την επίδειξη του μαθητικού δελτίου του σχολικού έτους. Τα μαθητικά δελτία ισχύουν έως και την 31 Οκτωβρίου του εκάστοτε έτους.
  • Σπουδαστές Δημόσιων Ι.Ε.Κ έως την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο).
  • Φοιτητές - Σπουδαστές Δημοσίων Σχολών αρμοδιότητας Υπουργείων Πολιτισμού, Άμυνας, Ναυτιλίας Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού, με την επίδειξη ειδικού εισιτηρίου (πάσο)
  • Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.
  • Νέοι ηλικίας από 13 έως 18 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής αστυνομικής ταυτότητας.
  • Οι Πολύτεκνοι, με την επίδειξη του ισχύοντος βιβλιαρίου πολυτεκνίας.
  • Οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών, εκτός των προφανών περιπτώσεων προσδιορισμού της ηλικίας, με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου, προσδιορισμού της ηλικίας και της ταυτοπροσωπίας.
  • Τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την επίδειξη της χορηγούμενης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών κάρτας ΑμεΑ, από την οποία προκύπτει η ταυτοπροσωπία του δικαιούχου ΑμεΑ και το ποσοστό αναπηρίας του. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER