Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Άφαντα τα χειμερινά δρομολόγια του Προαστιακού

Χωρίς κάποια σημαντική μεταβολή (πέρα από την προσθήκη ελάχιστων δρομολογίων στην γραμμή της Χαλκίδας) σε σχέση με τον Αύγουστο πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του Σεπτέμβρη.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη γραμμή του Αεροδρομίου όπου πλέον εκτελούνται μόλις 2 δρομολόγια την ώρα (ένα προς Αθήνα και ένα προς ΣΚΑ), ενώ πριν από την εφαρμογή του νέου πλέγματος δρομολογίων στις 30 Ιουλίου τα δρομολόγια ήταν τρία. Καθώς οι συνθήκες μετακίνησης ήταν ήδη αρκετά επιβαρυμένες τις ώρες αιχμής, η κατάσταση πλέον είναι αρκετά χειρότερη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προγραμματίσει άλλο ένα δρομολόγιο ανά ώρα στη γραμμή ΣΚΑ - Αεροδρόμιο, ωστόσο αυτό δεν εκτελείται μέχρι στιγμής για άγνωστους λόγους. Αν και αυτό που ακούγονταν είναι πως το δρομολόγιο θα κυκλοφορεί από το Σεπτέμβριο, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί.

Άφαντη επίσης παραμένει και η λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ που υποτίθεται θα ένωνε τους σταθμούς Άνω Λιόσια, Νερατζιώτισσα και Πλακεντίας. Αν και ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης είχε εξαγγείλει ότι το δρομολόγιο θα κυκλοφορεί από τα τέλη Αυγούστου ως σήμερα παραμένει όνειρο θερινής νυκτός. 

Προς το παρόν οι σταθμοί Άνω Λιόσια και Νερατζιώτισσα συνδέονται απευθείας με πούλμαν τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ έχουν αναφερθεί και περιστατικά όπου επιβάτες δεν προλαβαίνουν να επιβιβαστούν σε αυτά λόγω αυξημένης πληρότητας.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, (περαιτέρω) αύξηση των δρομολογίων του Προαστιακού μεταξύ Άνω Λιοσίων (επαναφορά του δρομολογίου) και Αεροδρομίου αναμένεται από το Δεκέμβριο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που γίνονται (;) μεταξύ των σταθμών ΣΚΑ και Άνω Λιοσίων. Το αν αυτό θα γίνει όντως, αναμένουμε να το δούμε. Γνωρίζοντας πάντως τι συμβαίνει με το προγραμματισμό των σιδηροδρομικών έργων, κρατάμε μικρό καλάθι.

Νέα δρομολόγια στη γραμμή της Χαλκίδας 
Εν τω μεταξύ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων στη γραμμή της Χαλκίδας από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν δύο δρομολόγια από Χαλκίδα προς Αθήνα (αναχωρήσεις στις 07:26 π.μ. και στις 17:26) και δύο από Αθήνα προς Χαλκίδα (αναχωρήσεις στις 05:51 π.μ. και στις 15:51).0 comments:

Δημοσίευση σχολίου