Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Δεμένα έως την Παρασκευή τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία από σήμερα έως και την Παρασκευή, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη δύο 48ωρων πανελλαδικών απεργιών (Τρίτη και Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η ΠΝΟ αρχικά είχε αποφασίσει 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο, ωστόσο σε σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της με την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η απεργιακή κινητοποίηση έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ τονίζει «όλα τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο αυτές τις τέσσερις ημέρες».

«Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητεί την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, διότι ο αγώνας ο οποίος και διεξάγεται δεν είναι αγώνας, που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία» προσθέτει.

Ορισμένα από τα βασικότερα αιτήματα που θέτει η ΠΝΟ είναι η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών στο προ των τριών μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς, η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, η αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, η ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου