Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγουν στους δρόμους, μετά το μεσημέρι, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων, μετά και τις σημερινές εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επαφή με τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, ώστε να εισρεύσουν άμεσα στον Οργανισμό χρήματα από την τακτική επιχορήγηση του Ιουνίου αλλά και από την απόφαση της διαιτησίας της 8ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου, Δημήτρη Τσερμενίδη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έχει προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει το θέμα της πληρωμής και αύριο αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση να υπογραφεί και από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Εφόσον οι διαδικασίες δρομολογηθούν, οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να επανεξετάσουν την απόφασή τους για συνέχιση της επίσχεσης εργασίας.

«Για να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις πρέπει να εκταμιευτούν στους λογαριασμούς του προσωπικού χρήματα. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Μεταφορών και αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσουμε εκτάκτως για να λάβουμε αποφάσεις» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Δημότης Online της TV100, o κ. Τσερμενίδης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο τα αστικά λεωφορεία να ξεκινήσουν δρομολόγια ακόμη κι εντός της αυριανής ημέρες αν δρομολογηθεί λύση του προβλήματος, ο κ. Τσερμενίδης σχολίασε: 

«Από τη στιγμή που θα λάβουμε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι στηρίζουμε την πόλη, τους κατοίκους και την αγορά. Αρκεί να προσδιοριστεί πότε θα γίνει η εκταμίευση. Οι εργαζόμενοι βλέπουμε και ακούμε και τους καταστηματάρχες και τους φοιτητές και τους μαθητές. Ευαισθητοποιούμαστε».

Με αυτά τα δεδομένα, η πόλη θα μείνει σίγουρα χωρίς λεωφορεία σήμερα το πρωί κι αναμένεται να δούμε εάν θα αλλάξει κάτι μετά τις 12 το μεσημέρι. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου