Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Πορεία στο Μαξίμου πραγματοποίησαν οι καθαρίστριες του ΟΣΥ - Παραμένουν απλήρωτες, παρά τις υποσχέσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο της Βουλής και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα, οι καθαρίστριες του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.), με βασικά αιτήματα την ανανέωση των συμβάσεων τους και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι καθαρίστριες κρατούσαν πανό που ανέγραφε «1 χρόνο υποσχέσεις.. Εργολάβοι αλωνίζουν και οι καθαρίστριες στο δρόμο». 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τις 100 συνολικά εργολαβικές καθαρίστριες οι οποίες εργάζονταν στα ΜΜΜ και συγκεκριμένα στα λεωφορεία. Ο καινούργιος εργολάβος που ανέλαβε τον Δεκέμβρη, τις απέλυσε και τις αντικατέστησε με δικό του εργατικό δυναμικό.

Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις των καθαριστριών ήταν αορίστου χρόνου και οι αμοιβές τους κυμαίνονταν στα 400-450 ευρώ το μήνα. Οι ίδιες εργάζονταν από τις 9 μέχρι τις 3 το βράδυ αλλά και τις Κυριακές, χωρίς να δέχονται καμία προσαύξηση.

Μάλιστα, τριμελής αντιπροσωπεία των καθαριστριών, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι καθαρίστριες μετέφεραν στον υπουργό τα βασικά τους αιτήματα, να ανανεωθούν δηλαδή οι συμβάσεις τους -πράγμα που αποτελεί υπόσχεση της κυβέρνησης- καθώς και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. 

Από την πλευρά του ο κ. Φλαμπουράρης, δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί άμεσα με το θέμα και θα επικοινωνήσει με τον ΟΣΥ για να προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων τους.

Όπως είπε στο stokokkino.gr, η εκπρόσωπος του σωματείου των καθαριστριών Ελένη Μήτσου, «δεν μας έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ χωρίς να κάνουμε κινητοποίηση. Ακόμα, από το 2016 χρωστάνε κατά μέσο όρο 1.000 ευρώ στην καθεμία». 

Στη συνέχεια, η ίδια πρόσθεσε ότι «ο καινούργιος εργολάβος δεν πήρε τις ίδιες καθαρίστριες, οι οποίες είναι στη δουλειά ακόμα και 15 - 20 χρόνια, όπως έκαναν οι προηγούμενοι», ενώ σημείωσε ότι «ο λόγος που αποφάσισε να τις διώξει είναι επειδή κινητοποιήθηκαν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου