Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Τανζανία: 35 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο

Τους 35 έφτασαν οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο στη νότια Τανζανία, μεταξύ αυτών 32 μαθητές, δύο καθηγητές και ο οδηγός του λεωφορείου, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα η αστυνομία, η οποία εκτιμά ότι η ταχύτητα ήταν η αιτία του δυστυχήματος.

Ο προηγούμενος απολογισμός των 29 νεκρών μαθητών αυξήθηκε μετά τον θάνατο τριών ακόμη παιδιών, τα οποία υπέκυψαν στα τραύματά τους, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας Τσαρλς Εμκούμπο. Τρία παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται, πρόσθεσε.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι για το δυστύχημα ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα», εξήγησε ο ίδιος. Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε μια περιοχή του Καράτου, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Αρούσα. Το λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο και έπεσε στον ποταμό Μαρέρα.

Τα παιδιά που σκοτώθηκαν φοιτούσαν στην τελευταία χρονιά του δημοτικού σχολείου, ήταν ηλικίας 12 με 14 ετών και πήγαιναν να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για το γυμνάσιο. 

Το οδικό δίκτυο της Τανζανίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην ανατολική Αφρική, είναι επικίνδυνο, ωστόσο τα λεωφορεία παραμένουν το κύριο δημόσιο μεταφορικό μέσο μεταξύ των πόλεων. 

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα μεταξύ των ετών 2014 και 2016, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου