Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πορνό στο μετρό του Δελχί - Κάποιοι "χάκαραν"γιγαντοοθόνη και μετέδιδαν ακατάλληλες εικόνες

Αυτό συνέβη και σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς, στο μετρό του Δελχί, όπου η γιγαντοοθόνη που υπάρχει εκεί για διαφημιστικούς σκοπούς, άρχισε να μεταδίδει πορνό, αφήνοντας τους εκατοντάδες παραβρισκόμενους με το στόμα ανοιχτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια σειρά από βίντεο, που αργότερα έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπαιξε χωρίς διακοπή για αρκετά λεπτά στο πολύβουο σταθμό Rajiv Chowk του μετρό στο Connaught Palace στις 9 Απριλίου. Η οθόνη, η οποία θεωρείται ότι χωρίζεται σε έξι τμήματα, δείχνει το περιεχόμενο πορνό να παίζεται στην κάτω δεξιά γωνία.

Ο σταθμός Rajiv Chowk αποτελεί ένα σημαντικό κόμβο για την αλλαγή γραμμών και έχει πάντα ένα τεράστιο πλήθος όχι μόνο τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Ενώ οι υπεύθυνοι ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό, έχουν ωστόσο αρχίσει εσωτερική έρευνα.

«Από την προκαταρκτική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 9 Απριλίου περίπου στις 17:00. Το σύστημα Smart LED TV ήταν υπο ανάθεση και η θύρα Wi-Fi ήταν προσβάσιμη. 

Εκ πρώτης όψεως, σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας, τρεις άνδρες έτρεξαν ένα κλιπ πορνό μέσω του κινητού τους σε αυτή την οθόνη. Γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό αυτών των ανδρών. 

«Αυτού του είδους η παρέμβαση στο σύστημα δεν θα είναι δυνατή στο μέλλον, μόλις το λογισμικό προγραμματιστεί και είναι κεντρικά ελεγχόμενο. Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάθεσης, ο ανάδοχος θα πρέπει να εξασφαλίσει προστασία με κωδικό πρόσβασης», πρόσθεσε ο Dayal.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του μετρό, υπάρχουν πέντε τέτοιες οθόνες LED υπό ανάθεση, σε πέντε σταθμούς. «Ο στόχος αυτών των οθονών είναι η διάδοση πληροφοριών στους επιβάτες μέσω διαφόρων εργαλείων πολυμέσων, όπως φωτογραφίες και βίντεο» δήλωσε ένας υπάλληλος.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία από το μετρό. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου