Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι τα καραβάκια στο Θερμαϊκό

Στάση στη μαρίνα της Αρετσούς στην Καλαμαριά, καθώς και στην Αγία Τριάδα θα πραγματοποιούν φέτος τα καραβάκια που εδώ και τρία καλοκαίρια πλέουν στο Θερμαϊκό, μεταφέροντας τουρίστες και ντόπιους από τη Θεσσαλονίκη στην Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Για αρχή, από τα τέλη Μαΐου, δύο καραβάκια, και στη συνέχεια, από τον Ιούλιο, συνολικά τέσσερα, αναμένεται να σηκώσουν άγκυρα για να προσφέρουν το όμορφο θαλάσσιο ταξίδι σε όσους επιθυμούν να δροσιστούν, απολαμβάνοντας τη βόλτα τους ή το μπάνιο τους σε κάποια από τις κοντινές παραλίες.

Σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη Μάνο Κάιλα, η κοινοπραξία Thessaloniki Waterways μετέφερε το 2016 περίπου 50.000 επιβάτες με τα καραβάκια. Φέτος το καλοκαίρι, αναμένεται αύξηση της τάξεως περίπου 10% που θα καταστήσει αναγκαία τα επιπλέον πλοιάρια στην καρδιά του καλοκαιριού και στις μέρες και ώρες αιχμής.

Άλλωστε, η περσινή κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε συγκεκριμένα δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα, όπως λέει ο κ. Κάιλας. «Θεωρούμε ότι αν πυκνώσουμε τα δρομολόγια θα αυξηθεί η επιβατική κίνηση και θα εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος, αφού θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής στο λιμάνι για την αναχώρηση», λέει ο ίδιος στη Voria.gr.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, σε ώρες αιχμής, τα Σαββατοκύριακα, οι επιβάτες που ανέμεναν το καραβάκι ήταν τόσο πολλοί, που συχνά δεν χωρούσαν να μπουν και έπρεπε είτε να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο είτε να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να μετακινηθούν με κάποιο άλλο μέσο. Φέτος το καλοκαίρι, η ταλαιπωρία αυτή, απ’ ό,τι φαίνεται θα εκλείψει.

Έτσι, λοιπόν, τα καραβάκια θα ξεκινούν από το λιμάνι, και διαδοχικά τα δρομολόγια θα κάνουν στάσεις στο Λευκό Πύργο, στη μαρίνα Αρετσούς, στην Αγία Τριάδα και στο λιμάνι της Περαίας για να καταλήγουν στους Νέους Επιβάτες. Ωστόσο, οι στάσεις στην Καλαμαριά και στην Αγία Τριάδα θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τον Ιούλιο όπου τα καραβάκια από δύο θα γίνουν τέσσερα.

Πέρα από τον «Κωνσταντή» και τον «Άγιο Γεώργιο», που έπλεαν μέχρι πέρυσι στον Θερμαϊκό, φέτος οι Θεσσαλονικείς θα γνωρίσουν τον «Θερμαϊκό» και την «Άρτεμις». 

Το εισιτήριο θα ανέρχεται, όπως και πέρυσι, στα 3 ευρώ, ενώ για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα υπάρχει μειωμένο εισιτήριο, αξίας 2,5 ευρώ. 

Τα δρομολόγια θα ξεκινούν αρχικά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάθε μία ώρα, ενώ από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος της σεζόν θα εκτελούνται δρομολόγια κάθε μισή ώρα, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου