Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΟΑΣΘ: Χιλιάδες πρόστιμα μηνιαίως για εισιτηριοδιαφυγή

Σε περίπου 5.500 ανέρχονται τα πρόστιμα που βεβαιώνουν μηνιαίως οι 52 υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία έχει αναλάβει πιλοτικά τον έλεγχο εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του αθηναϊκού πρακτορείου, "οι 52 βεβαιώνουν 5.500 πρόστιμα, ενώ οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ, που είναι 82 στον αριθμό, μόλις 1.500", ενώ διευκρίνισε ότι από το σύνολο αυτών των προστίμων, το 30%-40% δεν είναι πληρωτέα, αφού αυτά αφορούν ανέργους και διαγράφονται.

"Αν οι παραβάτες έρθουν να πληρώσουν το πρόστιμο μέσα σε δύο μήνες, τότε πληρώνουν το 60πλάσιο του τιμήματος του εισιτηρίου. Αν όμως περάσουν δύο μήνες και μία μέρα, τότε το πρόστιμο πενταπλασιάζεται, γίνεται 300 ευρώ και δεν μπορεί να τα εισπράξει ο Οργανισμός, μεταβιβάζεται στην εφορία του κάθε παραβάτη" διευκρίνισε.

Ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. υποστήριξε ότι το διοικητικό συμβούλιο ολοκληρώνει σύντομα την επεξεργασία σχεδίου-πρότασης για το συγκοινωνιακό έργο του Οργανισμού, το οποίο θα υποβληθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. 

Ο κ. Στεφανίδης τόνισε πως "πρόκειται για μια τολμηρή εισήγηση, η οποία θα προτείνει ένα κόμιστρο προσιτό. Κάνουμε γενναίες προτάσεις και τολμηρές εισηγήσεις για το προσήκον κόμιστρο. Και να δείτε πως θα έχουμε μικρότερο κόμιστρο". 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου