Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Σ. Σιμόπουλος: Στις καλένδες η επέκταση του Μετρό, στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Τη φάση στην οποία βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης των μελετών για τις επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τη δυτική πλευρά της πόλης, ζητεί να μάθει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, τονίζοντας ότι αυτές «έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες».

«Στις καλένδες έχουν παραπεμφθεί οι επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την δυτική πλευρά της πόλης, ενώ την ίδια στιγμή στην Αττική μετά το Πάσχα αναμένεται να δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό Αθηνών, μήκους 14 χιλιομέτρων με 14 νέους σταθμούς», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος και προσθέτει:

«Μέχρι το τέλος του 2014 είχαν ολοκληρωθεί οι γεωτεχνικές έρευνες και είχε ξεκινήσει από τις υπηρεσίες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η εκπόνηση των μελετών για το έργο της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Σταυρούπολη - Ευκαρπία, το οποίο θα περιελάμβανε 5,26 χλμ. σήραγγας και 5 σταθμούς (Νεάπολη, Παύλου Μελά, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία). Το έργο θα εξυπηρετεί περίπου 80.000 επιβάτες ημερησίως και έχει προϋπολογισμό 500 εκ. €».

«Ερωτάται, λοιπόν, ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης των μελετών, όπως και η αντίστοιχη εξασφάλιση των απαιτουμένων για την κατασκευή πόρων;», συνεχίζει ο ίδιος και καταλήγοντας, σχολιάζει: 

«Την απάντηση την οφείλουν στους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βλέπουν να απομακρύνεται πολύ, χρονικά, μια σημαντική προοπτική ανάπτυξης για την περιοχή».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου