Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Πώς απεγκλωβίστηκαν οι οδηγοί στην Εθνική Αθηνών - Πατρών - Η ανακοίνωση της «Ολυμπία Οδού»

Με ανακοίνωσή της η "Ολυμπία Οδός" αναφέρεται στο χθεσινό απεγκλωβισμό οδηγών στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Αιγίου.

Οι οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 10 ώρες.

Όπως εξηγεί στην ανακοίνωση:
"Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στο επίμαχο σημείο μεταξύ Ακράτας και Αιγίου, το οποίο είναι υπό κατασκευή και η κυκλοφορία διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και επιπροσθέτως η αυξημένη κυκλοφορία των εορτών και η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων συνέβαλαν στον αποκλεισμό της οδού από τις ακινητοποιήσεις οχημάτων, στα συχνά μποτιλιαρίσματα και στον εγκλωβισμό των εκχιονιστικών οχημάτων.

Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και στην Παλαιά Εθνική Οδό, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία σε τμήμα της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών, αναστρέφοντας τα οχήματα στο ύψος των διοδίων του Κιάτου (ρεύμα προς Πάτρα) και στο ύψος των διοδίων του Ρίου (ρεύμα προς Αθήνα).

Καθόλη τη διάρκεια του Σαββάτου συνεχίστηκε η αδιάκοπη ρίψη άλατος και ο εκχιονισμός από τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία διέρχονταν με ιδιαίτερη δυσκολία μέσα από τα διάφορα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και φορτηγά, τα οποία πολλές φορές έφραζαν εντελώς ακόμη και τη δυνατότητα διέλευσης των μηχανημάτων. 

Με πολλαπλή χρήση τόσο εκχιονιστικών μηχανημάτων, φορτωτών όσο και γερανοφόρων οχημάτων, απομακρύνθηκαν έως τα μεσάνυχτα ένα - ένα τα οχήματα.

Τελευταίες έφυγαν περί τις 02:00 οι ακινητοποιημένες νταλίκες στη ΧΘ 166 και 170.

Αμέσως μετά, με εντολή της Τροχαίας, περί τις 02:10 επετράπη πλέον η κυκλοφορία προς Αθήνα τόσο από τον κόμβο Αιγίου προς Αθήνα όσο και από το ΣΔ Ρίου.

Αντίστοιχα, στις 03:55 επετράπη πλέον η κυκλοφορία προς Πάτρα από το ύψος του σταθμού διοδίων Κιάτου, όπου και είχε απαγορευθεί.

Κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε στα ολοκληρωμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου.

Εξοπλισμός - Μέσα της Εταιρίας 
Μόνο στην περιοχή Ακράτα - Πάτρα, σε μήκος 57 χλμ, επιχείρησαν 15 εκχιονιστικά μηχανήματα με λεπίδα και αλατιέρα, μεγέθους ικανού να διέρχεται από το περιορισμένο πλάτος των ζωνών έργων και ανάλωσαν περισσότερους από 100 τόνους αλάτι.

2 ειδικά γερανοφόρα βαρέων οχημάτων και 5 γερανοφόρα ΙΧΕ επιχείρησαν και απεγκλώβισαν ακινητοποιημένα οχήματα στο τμήμα Αίγιο - Καλάβρυτα (ΧΘ 172-ΧΘ 159).

Συνεπικουρούμενα από ειδικά οχήματα της πυροσβεστικής, δυνάμεις της Τροχαίας και μηχανήματα έργου των τοπικών εργοταξίων.

Την ίδια ώρα άλλα 18 εκχιονιστικά επιχειρούσαν στα υπόλοιπα τμήματα της Ολυμπίας Οδού (Ελευσίνα - Κιάτο και Περιμετρική Πατρών) διατηρώντας το δρόμο συνεχώς ανοικτό και ασφαλή στην κυκλοφορία.

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συμπολίτες μας παρά την προσπάθεια που καταβλήθηκε από κοινού με την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και την Πυροσβεστική.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου θα λύσει οριστικά τα προβλήματα έλλειψης προσβασιμότητας και στενότητας χώρου, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του δρόμου". 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου