Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Μεταφέρονται με Aegean, Astra και Sky μαθητές από την Κρήτη που εγκλωβίστηκαν από την απεργία της ΠΝΟ

Μετά από συνεργασία των υπουργείων Μεταφορών και Ναυτιλίας με την ΥΠΑ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να συντονιστεί η όλη προσπάθεια ενημέρωσης, εύρεσης και μετακίνησης των μαθητών, που εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη, από την απεργία της ΠΝΟ.

Συγκεκριμένα:
  1. Υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη απόφαση για την μη καταβολή τελών στις πτήσεις που θα γίνουν για τη μεταφορά των μαθητών στις εστίες τους.
  2. Έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και η συμφωνία με τις 3 ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από το νησί.
Η μεταφορά θα γίνει με διαδοχικές πτήσεις των 3 ελληνικών αεροπορικών Aegean, Αstra και Sky Expressαπό το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” και το αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” .

Ειδικότερα: 
* Η εταιρεία Aegean θα δρομολογήσει για τις ανάγκες της μεταφοράς αεροσκάφη Α321 και θα μετακινήσει περί τα 1000 άτομα.

Οι δύο πρώτες πτήσεις της εταιρείας ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι με δύο αεροσκάφη συνολικής επιβατικής χωρητικότητας 400 ατόμων από το αεροδρόμιο των Χανίων για Αθήνα, και θα συνεχιστούν.

* Η εταιρεία ASTRA θα μετακινήσει περί τα 450 άτομα με αεροσκάφη της τύπου Α 112, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να μετακινηθούν οι μαθητές.

* Επίσης, η εταιρεία SKY EXPRESS θα δρομολογήσει αεροσκάφη ATR 400 και θα μετακινήσει περί τα 150 άτομα. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου