Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Μεσσηνία: Ξεκίνησε η απευθείας αεροπορική σύνδεση Καλαμάτα - Λονδίνο

Απευθείας πτήσεις της British Airways από την Καλαμάτα προς Λονδίνο, ξεκίνησαν την Πέμπτη. Το πρώτο αεροσκάφος της Βρετανικής αεροπορικής εταιρίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, πραγματοποιώντας τα επίσημα εγκαίνια της νέας γραμμής.

Μάλιστα, πριν σταματήσει, πυροσβεστικά οχήματα σχημάτισαν μια υδάτινη αψίδα και το αεροπλάνο πέρασε μέσα από αυτή.

Η εκπρόσωπος της British Airways κ. Freddie Stier σημείωσε ότι η σύνδεση των αεροδρομίων Heathrow και Καλαμάτας αναμένεται να φέρει πάνω από 10.000 επισκέπτες στην Πελοπόννησο ως αποτέλεσμα των τακτικών πτήσεων της British Airways.

Η κ. Stier αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι στους νέους ανερχόμενους προορισμούς οι 9 από τους 10 είναι υπερπόντιοι και μόνο η Καλαμάτα είναι εντός της Ευρώπης, που αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου. Η κ. Stier δήλωσε τέλος ότι η συνεργασία με την Πελοπόννησο αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελληνική αγορά.

Η British Airways με αυτή την πτήση εγκαινιάζει το καλοκαιρινό της πρόγραμμά για την Ελλάδα.

Συνολικά, η British Airways θα έχει πτήσεις σε εννιά ελληνικούς προορισμούς συνδέοντας απευθείας το Λονδίνο με Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κω, Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη, καθώς επίσης και με τη Θεσσαλονίκη.

Στα Χανιά και την Καλαμάτα η εταιρεία θα πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, ενώ σε Κέρκυρα και Σαντορίνη οι πτήσεις θα αυξηθούν σε έξι και τέσσερις την εβδομάδα αντίστοιχα, ώστε να καλυφθεί ο αυξημένος όγκος επιβατών.

Σε Κω, Ρόδο και Μύκονο θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, στο Ηράκλειο πέντε και στη Θεσσαλονίκη τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα. Οι πτήσεις προς όλους τους προορισμούς θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus A319 και A320 από τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου