Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται και στην Ευρώπη το internet στις αεροπορικές πτήσεις

Τη δυνατότητα να παραμένουν συνεχώς συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο θα έχουν σύντομα και οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων εντός Ευρώπης, όπως γίνεται ήδη σε έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό διηπειρωτικών πτήσεων όπως και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Ευρώπη, βασικός «παίκτης» στην παροχή WiFi πρόσβασης στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια αεροπορικών πτήσεων θα είναι η Inmarsat που σε συνεργασία με την Deutsche Telekom δημιουργούν το European Aviation Network (EAN), το οποίο συνδυάζει δορυφορικές τεχνολογίες και υποδομές κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς προκειμένου να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στις αεροπορικές πτήσεις εντός της Γηραιάς Ηπείρου.

Μάλιστα, ρόλο σε αυτό το δίκτυο θα έχει και ο όμιλος ΟΤΕ, καθώς η Inmarsat πρόκειται να εγκαταστήσει τον επίγειο δορυφορικό σταθμό του ΕΑΝ στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα. 

Ο επίγειος σταθμός θα αποτελέσει πύλη πρόσβασης για το νέο προηγμένο, υπό κατασκευή, δορυφόρο του Inmarsat με τον τελευταίο να επικοινωνεί με τον τερματικό εξοπλισμό των αεροσκαφών (MSS) και θα εξασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών Internet, που προσφέρει ο Inmarsat. Σημειωτέον πως ο OTE θα αναλάβει τη λειτουργία τoυ σταθμού δορυφορικής πρόσβασης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER