Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ορίστηκαν οι αρμοδιότητες του υφυπουργού Μεταφορών

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι αρμοδιότητες του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, ανατίθεται στον υφυπουργό το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, στον κ. Σγουρίδη ανατίθεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων:
α) Της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών.
β) Της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας
γ) Του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
δ) Του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Επίσης, ανατίθεται στον υφυπουργό Υποδομών η εποπτεία των εταιριών ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΟΣΕ, ΕΕΣΤΥ, ΟΑΣΘ και ΣΑΣΘ. 

Στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται η νομοθετική πρωτοβουλία σε θέματα μεταφορών, οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η σύσταση και συγκρότηση Επιτροπών και ομάδων εργασίας, η υποβολή ερωτημάτων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η εκπροσώπηση του υπουργείου σε Διεθνείς Οργανισμούς σε θέματα μεταφορών.

Ωστόσο, σχεδόν το σύνολο των αρμοδιοτήτων θα «ασκούνται είτε από κοινού είτε από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων», όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Εκτός αρμοδιοτήτων του υφυπουργού Παν. Σγουρίδη παραμένουν ο διορισμός διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων και των ανεξάρτητων αρχών, ο διορισμός του προέδρου και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, καθώς και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, η συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων, καθώς και η επιλογή προϊσταμένων, ενώ για την άρση αμφισβητήσεων σχετικών με την αρμοδιότητα οποιουδήποτε οργάνου, αρμόδιος θα είναι ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου