Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Μετρό Θεσ/κης: Επί τόπου έλεγχος από την Κομισιόν στις 24 Σεπτεμβρίου

Στις 24 Σεπτεμβρίου καταφθάνει στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ενημερωθεί αναλυτικά και να ελέγξει όλα τα ανοιχτά ζητήματα που ταλανίζουν το έργο, το μέλλον του οποίου παραμένει άδηλο όσο δεν επιλύεται οριστικά η διαφορά μεταξύ της Αττικό Μετρό και της αναδόχου κοινοπραξίας.

Μετά από τις πολύχρονες καθυστερήσεις, το ενδιαφέρον της Κομισιόν κρίνεται εύλογο, θα έλεγε κανείς και καθυστερημένο, καθώς, ως γνωστόν, το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από κοινοτικούς πόρους.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η συζήτηση του αιτήματος του δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία στον σταθμό Βενιζέλου, ενός «εμφανούς, προστατευμένου και επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την εισήγηση εκ μέρους του δήμου έκαναν η μελετήτρια κυρία Αλεξοπούλου και ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, ο οποίος, μάλιστα, κάλεσε τα μέλη του ΚΑΣ να επισκεφθούν τις βυζαντινές αρχαιότητες προκειμένου να διαμορφώσουν ιδία αντίληψη για το θέμα. 

Ο κ. Μπουτάρης διαπίστωσε ότι τα μέλη του ΚΑΣ διάκεινται θετικά στην πρόταση του Δήμου, ενώ επιμένει στη θέση του να μην αποσπαστούν οι αρχαιότητες, κάτι, που, όπως λέει, δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για την κατασκευή του σταθμού της Βενιζέλου. Επόμενο βήμα, κατά τον δήμαρχο, είναι η εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Από αρκετές πλευρές, ωστόσο, μεταξύ των οποίων και από τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στην Ά Θεσσαλονίκης το αίτημα ερμηνεύεται ως πρόθεση κατάργησης του σταθμού της Βενιζέλου, κάτι που, πάντως, ο δήμος Θεσσαλονίκης αρνείται κατηγορηματικά. Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγες μέρες οι βουλευτές της ΝΔ αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΑΣ.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER