Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Λόνδίνο: Σήκωσαν στα χέρια το ταξί για να σώσουν εγκλωβισμένη γυναίκα

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται 30 περαστικοί να σηκώνουν ένα ταξί, προκειμένου να απεγκλωβιστεί η γυναίκα που είχε παγιδευτεί στις ρόδες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από το ταξί ενώ περνούσε τον δρόμο σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια αυτόπτης μάρτυρας, η Λαόυρα Φάρες, είδε τους δυο τραυματιοφορείς και τον οδηγό του ταξί να περιμένουν για βοήθεια και τους ρώτησε γιατί δεν έσπρωχναν οι ίδιοι το όχημα.

«Ήταν πολύ περίεργο, ο οδηγός του ταξί ακουμπούσε στο αυτοκίνητο, καθώς περίμενε για βοήθεια και ο τραυματιοφορέας μου είπε πως δεν ήταν εκείνος προσωπικό έκτακτης ανάγκης. Είχαν σκεπάσει την κοπέλα με μια κουβέρτα και είχαν βάλει ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι της. Η κοπέλα φαινόταν να είναι γύρω στα 20, είχε μελανιάσει και ανοιγόκλεινε τα μάτια της. Ήταν ημιλιπόθυμη, αλλά καταλάβαινα ότι είναι ακόμα ζωντανή. Τοτε είπα “Γιατί δεν σηκώνετε το αυτοκίνητο; Είναι ακόμα ζωντανή”» περιγράφει τις σκηνές που ακολούθησαν.

Στη συνέχεια η Φάρες ανέλαβε τον ρόλο του συντονιστή, καλώντας τους περαστικούς να βοηθήσουν: «Άρχισα να φωνάζω στους ανθρώπους στον δρόμο, ζητώντας τους βοήθεια, ειδικά στους άντρες. Οι πιο πολλοί που βοήθησαν ήταν κοστουμαρισμένοι άντρες, που πετούσαν τους χαρτοφύλακες για να βοηθήσουν. Ήμασταν γύρω στα 25-30 άτομα. Τα καταφέραμε σε περίπου 3 λεπτά».


Μετά τη διάσωση η κοπέλα ήταν πολύ χλωμή, αλλά ήταν ζωντανή. Όπως δήλωσε ανακουφισμένη η σωτήρας της άτυχης κοπέλας: «Χαίρομαι τόσο πολύ που είναι καλά η κοπέλα. Το ασθενοφόρο έφτασε 5-10 λεπτά αφότου την είχαμε απεγκλωβίσει».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου