Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Βουκουρέστι: Το Euro φέρνει φιλόδοξα πλάνα για 2 νέες γραμμές Μετρό μέχρι το 2020

Φιλόδοξα είναι τα πλάνα του Μετρό στο Βουκουρέστι. Η Ρουμάνικη πρωτεύουσα φιλοξενεί αγώνες του Euro 2020 και προετοιμάζεται πυρετωδώς για να μπορέσει να είναι έτοιμη να μετακινήσει εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους.

Το Βουκουρέστι θα φιλοξενήσει συνολικά 4 αγώνες του Euro. Επί της ουσίας αυτή η διοργάνωση είναι η μεγάλη ευκαιρία για το δίκτυο Μετρό της πόλης να εξαπλωθεί σημαντικά τα επόμενα 5 χρόνια.

Σήμερα το δίκτυο Μετρό της πόλης διαθέτει 4 γραμμές και 54 σταθμούς (6 από αυτούς είναι κοινοί για τις γραμμές 1 και 3).

Ποια είναι τα πλάνα
H Metrorex, η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο Μετρό στο Βουκουρέστι θα ξοδέψει συνολικά 1,74 ρουμάνικα λέι. Από αυτά το σημαντικότερο είναι η επέκταση με τη νέα γραμμή 6 που θα φτάσει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου και θα έχει 16χλμ μήκος. Αυτή η επέκταση αναμένεται να επιφέρει 4 εκατομμύρια λιγότερες μετακινήσεις με ι.χ ετησίως.

Δεύτερο πλανο είναι η μία επέκταση της γραμμής 4 από το Parc Bazilescu στο Lac Săruleșt. Αυτή η επέκταση έχει εκτιμηθεί ότι θα ανοίξει το 2018.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται το έργο για την ανάπτυξη της νέας γραμμής 5 που θα έχει μήκος 17,6χλμ ξεκινώντας από το Drumul Taberei και θα καταλήγει στο Pantelimon. Αυτή η γραμμή αναμένεται να ανοίξει το 2020. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER