Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Υπέρ ενός «άλλου τραμ» τάχθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας

Υπέρ ενός «άλλου τραμ» τάχθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κ. Θεόδωρος Δρίτσας κατά την συνάντηση του με εκπροσώπους της Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Κατά της Διέλευσης του ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟΥ από το Κέντρο του Πειραιά.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι έχει ταχθεί υπέρ της δρομολόγησης ενός ελαφρού και ευέλικτου οχήματος σταθερής τροχιάς που θα απορροφήσει το κυκλοφοριακό της πόλης και όχι υπέρ του σημερινού υπεραστικού και βαρέως ΤΡΑΙΝΟΥ.

Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν λεπτομερώς τον υπουργό για την ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει στην πόλη η δρομολόγηση των έργων.

Παρουσίασαν φωτογραφίες και σχέδια εξέφρασαν την παποίθησή τους, ότι το ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟ όχι μόνο δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για να περάσει μέσα από την πόλη αλλά και ότι η έλευση του θα προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο και ανυπολόγιστη καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Πυλών του Πειραιά.

Η επιτροπή ζήτησε επίσης με επιστολή του από τον υπουργό πολιτισμού κ. Ν. Ξυδάκη να παρέμβει έτσι ώστε να αποφευχθεί η «καταστροφή του Πειραιά και των αρχαιολογικών του χώρων».

Οι εκπρόσωποι της επιτροπής στην φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά:
Αναστάσιος Παππάς, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Αντώνης Τσαμαντάκης, Επιχειρηματίας
Δημήτρης Πάνου, Δικηγόρος
Μαρία Κυριαζάκου, Επιχειρηματίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας κος Θ. Δρίτσας
Χάρης Μπουγάς, τέως αντιδήμαρχος Πειραιά
Ξένια Ιωαννίδου, Επικοινωνιολόγος
Ανθή Γιαννούλου, Δικηγόρος
Γεώργιος Ουρανός, Ιατρός
Νίκος Αρτεμάκης, Ναύαρχος
Γιάννης Σπυράκης, τέως αντιδήμαρχος Πειραιά 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER