Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα βοηθά τους ταξιδιώτες

Το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή δημιούργησε μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα "Travel app" που θα βοηθά τους ταξιδιώτες να λύνουν κάθε δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, η εφαρμογή είναι ο απαραίτητος σύντροφος κάθε ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Ισλανδία και τη Νορβηγία.

Εκτός από τα ταξίδια για διακοπές, η εφαρμογή είναι επίσης πολύ χρήσιμη και για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, καθώς και για όσους φοιτούν στο εξωτερικό.

Το Travel App παρέχει νομικές πληροφορίες σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι καταναλωτές μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους για καταναλωτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν όπως, για παράδειγμα, θέματα που αφορούν την αγορά ελαττωματικών προϊόντων, ματαίωσης ή καθυστέρησης μιας πτήσης ή προβλήματα με την ενοικίαση αυτοκινήτων.

Κατηγορίες του Travel App
Λιανικές αγορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαμονή σε ξενοδοχείο, ιατρική περίθαλψη, αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ταξίδια με λεωφορεία και πλοία. Υπάρχουν επίσης κάποιες συμβουλές σχετικά με το διαδίκτυο και χρήση κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό.

Επιπλέον στην εφαρμογή, ο καταναλωτής μπορεί να βρει τηλεφωνικούς αριθμούς και στοιχεία επικοινωνίας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή και των πρεσβειών.

Πού μπορεί να βρει ο καταναλωτής το Travel App
Η εφαρμογή είναι δωρεάν και λειτουργεί και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές με λειτουργικά συστήματα iOS, Android και Microsoft Windows.

Από πού μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή
Για Android (Google Playstore)
Για iOS (Apple app store)
Για Windows Phone (Windows Apps+GamesStore) 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου