Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ρόδος: Με απόφαση του Δ.Σ. της ΡΟΔΑ, η σύνδεση του αεροδρομίου με το Φαληράκι

Δρομολόγια για τη μεταφορά επισκεπτών από το αεροδρόμιο στην περιοχή του Φαληρακίου και το αντίστροφο, θα εκτελούν στο προσεχές χρονικό διάστημα λεωφορεία της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Παρασκευά. 

«Εξετάσαμε αίτημα που είχε υποβληθεί από την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Δωδεκανήσου και την ΕΞΡ για την δρομολόγηση λεωφορείων που θα μεταφέρουν τουρίστες από το αεροδρόμιο στην περιοχή του Φαληρακίου. Αποφασίσαμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς. 

Σε ερώτηση σχετικά με τον ακριβή χρόνο έναρξης των συγκεκριμένων δρομολογίων ο κ. Δημήτρης Παρασκευάς δήλωσε: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια στη γραμμή Αεροδρόμιο – Φαληράκι. Η αφετηρία θα είναι στον αερολιμένα. Εκτιμώ πως τη θερινή σεζόν η σύνδεση θα είναι πυκνή». 

Να σημειωθεί πως και στο παρελθόν είχε ληφθεί απόφαση για την έναρξη των συγκεκριμένων δρομολογίων. Η απόφαση δεν υλοποιήθηκε, όμως, εξαιτίας σφοδρών αντιδράσεων από τους ταξιτζήδες. 

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αγορά τριών λεωφορείων για την ενίσχυση του στόλου της επιχείρησης και την κάλυψη των αναγκών. 

«Θα προχωρήσουμε στην αγορά τριών μεταχειρισμένων λεωφορείων. Τα δύο θα είναι τύπου «φυσούνας». Το τρίτο θα είναι μικρότερο. Αν πάνε όλα καλά και δεν υπάρξουν καθυστερήσεις τα οχήματα θα παραληφθούν τον Ιούνιο. Θα μεταφέρουν επιβάτες σε περιοχές με τουριστική κίνηση», δήλωσε ο κ. Παρασκευάς. 

Σε λίγες ημέρες θα παραληφθούν δυο λεωφορεία που αγοράστηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ.
«Τα οχήματα αυτά θα δρομολογηθούν άμεσα στις γραμμές της πόλεως για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών», δήλωσε ο κ. Παρασκευάς. 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ αποφάσισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανανέωση των συμβολαίων ασφάλισης των οχημάτων. 

«Αποφασίστηκε ακόμη να επαναλάβουμε το διαγωνισμό για την προμήθεια μηχανημάτων για την αυτόματη έκδοση εισιτηρίων εντός των λεωφορείων. Με την εγκατάσταση τους θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες», δήλωσε ο κ. Παρασκευάς. 

Η αγορά των μηχανημάτων εντάσσεται στην υλοποίηση προγράμματος τηλεματικής.
Στόχος της τηλεματικής είναι η ενημέρωση του επιβατικού κοινού στις στάσεις, σε πραγματικό χρόνο, για τις αφίξεις των οχημάτων αλλά και η βελτίωση της διαχείρισης του στόλου σε σχέση με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Οι επιβάτες θα έχουν ενημέρωση και εντός των λεωφορείων. Πληροφόρηση θα υπάρχει και για έκτακτα γεγονότα.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου