Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μέτρα για τις «αρρυθμίες» στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην επιστροφή ορισμένων εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, οι οποίοι είχαν μεταταχθεί σε άλλους φορείς και σε άμεσες κινήσεις για τη συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής αλλά όχι με Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προσανατολίζεται η διοίκηση του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να αντιμετωπίσει τις «αρρυθμίες» στη λειτουργία του σιδηροδρόμου, οι οποίες απειλούν να θέσουν σε κίνδυνο τόσο την εκτέλεση των επιβατικών δρομολογίων όσο και τη συμφωνία με την Cosco για τις εμπορευματικές μεταφορές.

Τα προβλήματα στη λειτουργία του σιδηροδρόμου εξέθεσε χθες στον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη το προεδρείο της ΠΟΣ κατά τη διάρκεια συνάντησης τους: «Η κατάσταση είναι τραγική. Ο σιδηρόδρομος βρίσκεται πραγματικά στα όρια της κατάρρευσης» επισημαίνει στο «Έθνος» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος τονίζοντας ότι αν και με τον προηγούμενο προγραμματισμό προβλέπονταν προσλήψεις εντός του 2015, πλέον έχουν μετατεθεί για το 2016.

Αυτός είναι και ο λόγος που το προσεχές διάστημα η Ομοσπονδία θα παραδώσει στοιχεία με τα δεδουλευμένα ρεπό και τις αναπαύσεις που δουλεύουν οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι και που, σύμφωνα με τους εργαζομένους, αντιστοιχούν σε ποσό που θα κάλυπτε τους μισθούς άλλων 136 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΣ στις τρεις εταιρίες του Ομίλου απασχολούνται σήμερα 2.540 άτομα όταν μόνο με τις μετατάξεις είχαν φύγει περί τους 2.500 εργαζομένους. Απ΄αυτούς στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εργάζονται 712.

Οι σιδηροδρομικοί συζήτησαν με τον κ. Σπίρτζη και το μέλλον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για το οποίο η κυβέρνηση φαίνεται να προτιμά λύση ιδιωτικοποίησης με τη συμμετοχή ιδιωτών και όχι πώλησης όπως ορίζει ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου