Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Παναμάς: Ξεκινά η κατασκευή της Γραμμής 2 για το Μετρό της Πόλης

Ο Οργανισμός που διαχειρίζεται τo Μετρό του Παναμά μετά από πολύμηνη διαγωνιστική διαδικασία αποφάσισε την ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή της δεύτερης γραμμής Μετρό της πόλης.

Το project κόστους 1,86 δις δολαρίων τελικά κέρδισε η κοινοπραξία FCC-Odebrecht. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια κοινοπραξία είχε επιλεχθεί για την κατασκευή και της πρώτης γραμμής Μετρό της Πόλης του Παναμά.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και συγκεκριμένα η Dragados, η ΚΞ ICA/Grana y Montero και η κινεζική ΚΞ China Harbour Engineering Co-China Railway First Group- Corsán-Corviam.

Η σύμβαση κατασκευής του έργου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαϊου και η περίοδος κατασκευής της γραμμής έχει οριστεί σε 46 μήνες. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις η γραμμή 2 θα λειτουργήσει τον Μάρτιο του 2019.

Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, τα Η/Μ και την προμήθεια 21 πενταβάγονων συρμών. Η πρώτη φάση των έργων της γραμμής 2 θα τρέχει από τον Nuevo Tocumen έως το San Miguelito όπου και θα συνδέεται με τη γραμμή 1.

Συνολικά το έργο της γραμμής 2 θα περιλαμβάνει την κατασκευή υπέργειας γραμμής (σε ύψος περίπου 3 μέτρων) 21 χιλιομέτρων και θα διαθέτει 14 σταθμούς.

Μελλοντικά θα υπάρξει ακόμα μία επέκταση 2,2χλμ με 1 σταθμό στο Felipillo. 

ΠΗΓΗ; ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER