Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Έβρος: Επιβάτης λεωφορείου έκρυβε… 208.000 ευρώ!

Πολλά ήταν τα «λαβράκια» που έβγαλαν οι εργαζόμενοι στο Τελωνείο Κήπων τις τελευταίες ημέρες. 

Μεταξύ άλλων εντόπισαν επιβάτη λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη- Αθήνα με το χρηματικό ποσό των… 208.000 ευρώ, τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. 

Πρόκειται για ένα υπήκοο Συρίας ο οποίος προδόθηκε μόνος του καθώς ήταν ιδιαίτερα νευρικός κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Το άγχος του Σύριου κίνησε τις υποψίες των τελωνειακών που προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο. 

Στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 208.000 ευρώ, τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Από το Τελωνείο του επεβλήθη πρόστιμο ύψους 54.000 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει σχετικώς η νομοθεσία, ενώ για το υπόλοιπο ποσό θα αποφανθεί η Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. 

Οι άνδρες του Τελωνείου κατάφεραν επίσης τη σύλληψη ενός νεαρού αλλοδαπού επιβάτης της γραμμής Κωνσταντινούπολης - Αθήνας ο οποίος και συνελήφθη για ναρκωτικά. Ο νεαρός εντοπίστηκε να έχει κρύψει επιμελώς στις γάμπες των ποδιών του μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. 

Τέλος, πέραν των παραπάνω, οι Τελωνειακοί εντόπισαν και τρεις περιπτώσεις διακίνησης παραποιημένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία επιτήδειοι επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στη χώρα. 

Συνολικά κατασχέθηκαν πάνω από 20.000 τεμάχια, τα οποία φυσικά θα κατέκλυζαν τις αγορές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ επεβλήθησαν πρόστιμα 30.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου