Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ποδαρικό με απολύσεις στα διόδια Ακτίου-Πρέβεζας. Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Με απολύσεις μπήκε, το 2015, για τους 23 εργαζόμενους στα διόδια Ακτίου – Πρέβεζας, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οι εγκαταστάσεις στην υποθαλάσσια σήραγγα, με διαγωνισμό που οργάνωσε η κρατική «Εγνατία Οδός Α.Ε.», παραδόθηκαν στις «Αττικές Διαδρομές» του ομίλου Μπόμπολα, οι οποίες έχουν αναλάβει και το δίκτυο των διοδίων στην Εγνατία, τον αυτοκινητόδρομο των 670 χλμ. που ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την Ηγουμενίτσα.

«Εχουμε ξεκινήσει απεργία από τις 29 Δεκεμβρίου και δεν θα αποχωρήσουμε από τις εγκαταστάσεις, αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις μας, όπως γίνεται από το 2002», δήλωσε, στην «Εφ.Συν.», ο Νίκος Κουτσούμπας, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

Αντέδρασαν οι απεργοί
Μας ενημέρωσε ότι τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς ήρθαν στελέχη της κοινοπραξίας για να αναλάβουν τα διόδια, αλλά οι συγκεντρωμένοι απεργοί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στις εγκαταστάσεις.

«Δεν μας θέλουν, γιατί μας θεωρούν... υψηλόμισθους», μας λέει και διαβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι, με προϋπηρεσία από 10 έως 12 χρόνια, παίρνουν από 480 έως 750 ευρώ τον μήνα! Επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν προσληφθεί νέοι, κάτω των 25 ετών, με μισθό της τάξης των 450 ευρώ.

«Μας πετάξανε μέσα στις γιορτές στον δρόμο για αυτή τη μικρή διαφορά», τονίζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και ενημερώνει ότι, πριν από τα Χριστούγεννα, είχαν συναντηθεί με συνεργάτη του υπουργού Mιχ. Χρυσοχοΐδη που τους είχε διαβεβαιώσει ότι θα ζητήσει να διατηρηθούν στις θέσεις τους.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, οι φορείς, αλλά και οι δημοτικές αρχές Πρέβεζας και Αμφιλοχίας-Βόνιτσας. 

Υπάρχουν όμως πληροφορίες ότι οι νέες προσλήψεις έγιναν με.. μπιλιετάκια τοπικών βουλευτών!0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER