Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση στον ΟΑΣΘ για δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων

Σε παρέμβαση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ καλεί το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης, για τη διαγραφή προστίμων ανέργων και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων, την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης: 


Ένας χρόνος πέρασε από την πρώτη παρέμβασή στον ΟΑΣΘ όπου διεκδικήθηκε και επιτεύχθηκαν οι πρώτες διαγραφές προστίμων ανέργων. 

Από τότε ως σήμερα, με μηνιαίες παρεμβάσεις για διαγραφές προστίμων, με καμπάνιες ενημέρωσης ανέργων και επιβατικού κοινού, με πρωτοβουλίες για ευρύτερο συντονισμό φορέων ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ και στην φθίνουσα ποιότητα των μετακινήσεων της πόλης, με παραπάνω από 150 διαγεγραμμένα πρόστιμα ανέργων, δικαιωνόμαστε σήμερα από την ανακοίνωση του προέδρου του ΟΑΣΘ για δωρεάν μετακινήσεις ανέργων στην πόλη. 

Μια ακόμα νίκη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, μια ακόμη απόδειξη ότι οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να είναι νικηφόροι! 

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του ΟΑΣΘ για τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης ρύθμισης, δηλώνουμε ότι δεν εφησυχάζουμε. 

Από τη μία, τα χρήματα της επιδότησης προέρχονται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. 

Από την άλλη, δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το μέτρο αυτό θα αφορά όλους τους ανέργους ή συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και ποιες θα είναι γενικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη ρύθμιση. 

Ως Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά μέχρι όλοι οι άνεργοι να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν χωρίς εξαιρέσεις και ελεύθερες μετακινήσεις με ημερομηνία λήξης. 

Σας καλούμε την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 σε παρέμβαση για τη διαγραφή προστίμων ανέργων και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER