Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθησαν κλέφτες πορτοφολιών σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι συνθήκες συνωστισμού εντός λεωφορείου ΟΑΣΘ, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της τσάντας 22χρονης, ένα πορτοφόλι.

Δύο αλλοδαποί ηλικίας 41 και 28 ετών(άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα) συνελήφθησαν για κλοπή επιβάτιδας λεωφορείου του ΟΑΣΘ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου εκμεταλλευόμενοι συνθήκες συνωστισμού εντός λεωφορείου ΟΑΣΘ, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της τσάντας 22χρονης, ένα πορτοφόλι, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Η δράση των παραπάνω έγινε αντιληπτή από την παθούσα, η οποία αφού ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές, προστρέξαντες αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε επιπλέον ότι, ο 41χρονος κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2104 – Ιανουαρίου 2015, χρησιμοποιώντας παρόμοιο τρόπο δράσης αφαίρεσε σε επτά ακόμη περιπτώσεις από επιβάτες λεωφορείων τα πορτοφόλια τους, που περιείχαν συνολικά, χρηματικά ποσά ύψους 475 και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Επίσης, σε συνεργασία της επιληφθείσας Υπηρεσίας με το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας προέκυψε επιπλέον ότι ο συλληφθείς τον Οκτώβριο του 2014 στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός από το εσωτερικό καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το πορτοφόλι 22χρονης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων, με την οποία στη συνέχεια, πραγματοποίησε αναλήψεις χρηματικών ποσών ύψους 180 ευρώ από δύο τραπεζικά υποκαταστήματα.

Επιπρόσθετα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του 41χρονου και κατασχέθηκαν εννέα πακέτα τσιγάρα, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ προέκυψε ότι σε βάρος της 28χρονης εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε δικαστικά έξοδα για το αδίκημα της κλοπής από κοινού. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER