Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ιδού το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Google

Δεν έχει τιμόνι ούτε πεντάλ, μόνο δύο κουμπιά «Ξεκίνα» και «Σταμάτα»: η Google παρουσίασε το «πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο» ενός αυτόνομου οχήματος, το οποίο βγαίνει τώρα για δοκιμές στους δρόμους της Καλιφόρνια.

Το άσπρο, στρογγυλεμένο αμαξάκι είναι η λειτουργική βερσιόν ενός ομοιώματος που είχε παρουσιαστεί το Μάιο, διευκρίνισε η εταιρεία.

«Θα περάσουμε τις διακοπές βολτάροντας στην πίστα δοκιμών, και ελπίζουμε να σας δούμε στους δρόμους της Βόρειας Καλιφόρνια από το νέο έτος» ανακοίνωσε η ομάδα αυτόνομων οχημάτων της Google.

Η ανακοίνωση δεν κάνει αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου, σύμφωνα όμως με όσα είχαν νωρίτερα γνωστά το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί 64 λέιζερ που σαρώνουν το δρόμο σε γωνία 360 μοιρών, κάμερα και δέκτη GPS.

Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει εκατοντάδες αντικείμενα ταυτόχρονα -από τους πεζούς μέχρι τα σήματα στο δρόμο- και να διαχειρίζεται αναμενόμενα ή απρόβλεπτα σενάρια.

Η Google είχε ανακοινώσει επίσης ότι η μέγιστη ταχύτητα του πρωτοτύπου θα είναι 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο γίγαντας του Διαδικτύου αποφάσισε να αναπτύξει τα δικά της οχήματα έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία πειραματισμών με μοντέλα της αγοράς που αναβαθμίστηκαν με σύστημα αυτόνομης κίνησης.

Τροποποιημένα Toyota Prius και Lexus SUV έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα στους δρόμους της Καλιφόρνια στο πλαίσιο των δοκιμών.

Παρόλο που η Google συνεχίζει την ανάπτυξη του δικού της μοντέλου, ο Κρις Έρμσον, επικεφαλής του τμήματος αυτόνομων οχημάτων, δήλωσε προ ημερών στη Wall Street Journal ότι απώτερος στόχος είναι η συνεργασία με παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER