Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Επιβατηγό πλοίο έπιασε φωτιά έξω από την Κέρκυρα

Σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν αναγνώστες της zougla.gr ένα επιβατηγό πλοίο με ιταλική σημαία, Norman Atlantic, που έκανε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Ανκόνα έπιασε φωτιά αρκετή ώρα αφότου το πλοίο σάλπαρε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών.

Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.

Στο σκάφος σήμανε συναγερμός και το πλήρωμα ξεκίνησε διαδικασίες εκκένωσης. Μέχρι τώρα η εκκένωση συνεχίζεται κανονικά. Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς γίνονται από το πλήρωμα με τα ιδία μέσα του πλοίου.

Οι Έλληνες επιβάτες είχαν αγοράσει εισιτήρια από Ηγουμενίτσα για Ανκόνα με πλοίο της ΑΝΕΚ Lines, ωστόσο το Ιταλικό φέρυ ήταν αυτό που ανέλαβε να τους μεταφέρει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ του πλοίου.

Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται να καταφθάσει ελικόπτερο, δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος από την Ηγουμενίτσα και δύο από την Κέρκυρα.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER