Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Επαναστατικά» παρμπρίζ από τη McLaren

Σύμφωνα με πληροφορίες, η McLaren εργάζεται πάνω σε ένα project, όπου με χρήση προηγμένης -αεροναυπηγικής- τεχνολογίας δεν θα χρειάζονται πλέον υαλοκαθαριστήρες στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων. 

Η αγγλική φίρμα φέρεται να σχεδιάζει ένα πρωτοποριακό project για τα supercar της, με το οποίο θα απαλλαγούν τα μοντέλα από τους υαλοκαθαριστήρες. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα υψηλής συχνότητας, το οποίο θα μεταδίδει ηχητικά κύματα στο ίδιο το παρμπρίζ, δημιουργώντας έτσι ένα «προστατευτικό πεδίο». Έτσι λοιπόν, πάνω στο παρμπρίζ δεν θα «εγκλωβίζεται» πλέον νερό, λάσπη, ή ενοχλητικά έντομα.

Σε σχετικές δηλώσεις ο υπεύθυνος σχεδιασμού της φίρμας, Frank Stephenson δήλωσε ότι με πολλή έρευνα και προσπάθεια είναι σε θέση να ενσωματώσουν στα μοντέλα τους την τεχνολογία υψηλών συχνοτήτων που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη, προκειμένου να μην διαθέτουν υαλοκαθαριστήρες. Επίσης, ένας τέτοιος μηχανισμός θα διευκόλυνε τους οδηγούς από το πάγωμα των τζαμιών.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η McLaren ετοιμάζεται να λανσάρει το 2015 ένα νέο μοντέλο που θα διαθέτει αυτή την τεχνολογία.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER