Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: «Χειρόφρενο» στα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών

Αποφασισμένα να μην πραγματοποιήσουν τις μεταφορές των μαθητών , εμφανίζοντα τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης, μέχρις ότου λάβουν τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν οι νέες κάθετες μειώσεις των αμοιβών τους, κατά 35% έως 60%, που προβλέπει σχετική ΚΥΑ του περασμένου Ιουνίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μ. Πεζίκογλου, μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης τα μέλη του συνδέσμου μεταφέρουν σήμερα 6.500 μαθητές, μεταξύ των οποίων άτομα με αναπηρία, πολλά από τα οποία αδυνατούν να κινηθούν προς το σχολείο τους, λόγω έλλειψης δρομολογίων αστικών συγκοινωνιών ή ανεπάρκειας οχημάτων με την απαιτούμενη υποδομή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται (σ.σ. σήμερα, ημέρα του αγιασμού στα σχολεία δεν έγιναν τα προβλεπόμενα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών), αλλά όπως εξήγησε, και οι ίδιοι οι μεταφορείς βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς με τις νέες μειώσεις δεν θα καλύπτουν πια ούτε τα έξοδα των καυσίμων.

«Ουσιαστικά, από το υπουργείο ζητείται περαιτέρω μείωση της αμοιβής μας, σαν να λέμε για παράδειγμα ότι ένα δρομολόγιο κόστους 100 ευρώ μέχρι τον Ιούνιο, θα πληρώνεται τώρα 26 ευρώ. Δεχόμαστε να παραταθούν οι συμβάσεις μας με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προέβλεπε η τροπολογία για την παράτασή τους.

Η τροπολογία ήδη προέβλεπε, στις 30/6/2013, μείωση 17%, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περαιτέρω πτώση στο κόστος των δρομολογίων, όπως προβλέπει η ΚΥΑ 24001/11-06-2013», ξεκαθάρισε ο κ. Πεζίκογλου, σύμφωνα με τον οποίο συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Τσαμασλή, απέβη άκαρπη.

«Μέχρι να βρεθεί λύση στο αίτημα μας και μέχρι να δημοσιευτεί το ΦΕΚ, καθώς και η απόφαση αναδρομικής ισχύος για τις μεταφορές που θα πραγματοποιηθούν πριν από την υπογραφή της σύμβασης, δεν πρόκειται να δεχτούμε την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μεταφοράς», κατέληξε.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER