Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Παρασκευή

Με κινητοποιήσεις απαντούν στο καθεστώς της κινητικότητας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ανακοινώθηκαν τα οκτώ νοσηλευτικά ιδρύματα που αλλάζουν χρήση. Για την Παρασκευή, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει προγραμματίσει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση είναι τα Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στην Θεσσαλονίκη.

Η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων των εν λόγω νοσοκομείων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώς τις 15 Σεπτεμβρίου, ως εκ τούτου θα πρέπει να μετακινηθούν και οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτά.

Από σήμερα, Πέμπτη, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Βαρνάβας: «Ο Γεωργιάδης διαβάζει απλώς το σκονάκι»

«Τα πράγματα στο χώρο της υγείας θα γίνουν χειρότερα με το κλείσιμο νοσοκομείων. Ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει εικόνα, διαβάζει απλώς το σκονάκι που του έχει δώσει η τρόικα» δήλωσε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος, Δημήτρης Βαρνάβας.

«Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του υπουργού Υγείας» πρόσθεσε.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου