Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΤΑΞΙ: Οι πιάτσες στους νέους σταθμούς του μετρό

Του Βασίλη Μαραγκάκη, ταμία του ΣΑΤΑ

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ωστόσο δεν σταματάμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διευθετηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται θέματα που αφορούν τον κλάδο μας. Σε ότι αφορά το ζήτημα των σταθμών στάθμευσης (πιάτσες) οι εξελίξεις που έχουμε αφορούν κυρίως τα εξής σημεία:

Α. Σε ότι αφορά την πιάτσα στον σταθμό των λεωφορείων στον Κηφισό έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση ηλεκτρονικής μπάρας η οποία θα ελέγχει την είσοδο και την έξοδο των οχημάτων από την πιάτσα. Η τοποθέτησή της θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. 

Β. Με χρήματα του ΣΑΤΑ έχουν αγοραστεί τα χρώματα που απαιτούνται προκειμένου να γίνει η διαγράμμιση στις νέες πιάτσες που έχουν οριοθετηθεί στο Δήμο Πειραιά. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσοδόντη Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά είναι ζήτημα ημερών η ολοκλήρωση αυτής της εργασίας.

Γ. Εγκρίθηκαν και από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ οι 17 νέες πιάτσες που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Αυτό που ακολουθεί είναι η διαγράμμιση και η σηματοδότησή τους.

Δ. Σε ότι αφορά τη πιάτσα επί της οδού Νερατζιωτίσσης, στο σταθμό ‘’Νερατζιώτισσα’’ στο Μαρούσι έγινε επιτόπια έρευνα από τον ΟΑΣΑ και περιμένουμε την τελική έγκριση για τον σχεδιασμό της.

Ε. Εγκρίθηκε από τον ΟΑΣΑ η ίδρυση θέσης-στάθμευσης ΤΑΞΙ εντός του σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων του σταθμού μετρό ‘’Δουκίσσης Πλακεντίας’’ επί της νοτιοανατολικής πλευράς της περιμέτρου του σταθμού, πλησίον της διάβασης πεζών. Ο χώρος στη νοτιοδυτική πλευρά της περιμέτρου του σταθμού , χωρητικότητας έξι (6) θέσεων θα χρησιμοποιηθεί για την αναμονή των οχημάτων ταξί.

ΣΤ. Ο ΟΑΣΑ ενέκρινε την ίδρυση θέσης στάσης-στάθμευσης ΤΑΞΙ στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης επί της 35ης οδού, πλησίον του σταθμού Μετρό Ελληνικό στο τμήμα μεταξύ των οδών Λοχαγού Χατζηευαγγέλου και Ελ. Βενιζέλου, επί της δεξιάς πλευράς της οδού χωρητικότητας 9 θέσεων.

Ζ. Με απόφαση του ΟΑΣΑ ιδρύονται οι παρακάτω θέσεις στάσης-στάθμευσης ταξί στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

1. Επί του παράδρομου της Βουλιαγμένης πλησίον του σταθμού μετρό Ελληνικό, στο τμήμα μεταξύ των οδών Πρωτέως και Ροδοπόλεως επί της δεξιάς πλευράς της οδού χωρητικότητας 5 θέσεων ταξί.

2. Επί της οδού Πόντου, πλησίον του σταθμού μετρό Αργυρούπολη στο τμήμα μεταξύ του παράδρομου της Βουλιαγμένης και της οδού Θουκυδίδου, επί της δεξιάς πλευράς της οδού χωρητικότητας 5 θέσεων ταξί.

3. Επί του παράδρομου της Βουλιαγμένης, στο τμήμα μεταξύ των οδών Θερμοπυλών και Αλιμούντος, επί της δεξιάς πλευράς της οδού, πλησίον του σταθμού μετρό Άλιμος χωρητικότητας 5 θέσεων ταξί.

4. Επί της καθέτου οδού της Βουλιαγμένης που οδηγεί στην είσοδο της Αεροπορικής Βάσης Ελληνικού ( Λ. Βουλιαγμένης 614, έναντι της οδού Τήνου) στη δεξιά πλευρά, ακριβώς δίπλα στο χώρο του σταθμού μετρό Αργυρούπολη χωρητικότητας 3 θέσεων ταξί.

Συνάδελφοι, οφείλουμε όλοι να τηρούμε τη σειρά προτεραιότητας σε όποια πιάτσα κι αν βρισκόμαστε. Ο σεβασμός στο συνάδελφο πρέπει να είναι δεδομένος και να μην επιβάλλεται από τις αρχές. Όλοι έχουμε την ίδια ανάγκη για δουλειά.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου