Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σύνδεση Δημοτολογίων-Ληξιαρχείων στο lixdimot.ypes.gr


H Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης (ΔΜΗΕΣ) του ΥΠΕΣ θέτει από την 6η Ιουνίου 2013 σε δοκιμαστική λειτουργία το Πληροφοριακό Σύστημα Διασύνδεσης Δημοτολογίων-Ληξιαρχείων (ΠΣ ΔΙΔΗΛ) στην ιστοσελίδα lixdimot.ypes.gr .

Με το ΠΣ ΔΙΔΗΛ οι υπάλληλοι στα δημοτολόγια των Δήμων θα τυπώνουν αντίτυπα ληξιαρχικών πράξεων (ΛΠ), που αφορούν στοιχεία των οικογενειακών μερίδων του δημοτολογίου τους και θα ενημερώνουν ανάλογα (με εγγραφές, διαγραφές, μεταβολές) τα δημοτολόγιά τους.

Ήδη ετοιμάζεται σχετική νομοθετική ρύθμιση για τις διαδικασίες αυτές. Μέχρι τότε, οι υπάλληλοι στα δημοτολόγια των Δήμων θα συνεχίσουν κανονικά την εργασία τους, ενημερώνοντας τα στοιχεία των οικογενειακών μερίδων του δημοτολογίου τους είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από αίτηση κάθε ενδιαφερόμενου.

Θα πρέπει όλοι οι δηλωθέντες, σύμφωνα με το (α) σχετικό, χρήστες του ΠΣ ΔΙΔΗΛ να χρησιμοποιήσουν δοκιμαστικά το πληροφοριακό σύστημα, ώστε να αποκτήσουν την απαιτούμενη ευχέρεια στη χρήση του. 

Το ΠΣ ΔΙΔΗΛ ενεργοποιείται στο διαδίκτυο από τη διεύθυνση: https://lixdimot.ypes.gr (υπενθυμίζεται ότι απαιτείται σύνδεση στο δίκτυο Σύζευξις). 

Πριν εκκινήσει το ΠΣ ΔΙΔΗΛ, παρακαλούμε τους χρήστες να διαβάσουν προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής, και ιδιαίτερα οδηγίες για τη σύνδεση και την εγκατάσταση του Πιστοποιητικού Ασφαλείας, που θα βρουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ στην ενότητα «Το Υπουργείο - Πολιτικές και δράσεις - Πληροφοριακά Συστήματα για Ληξιαρχεία και Δημοτολόγια - Πληροφοριακό Σύστημα Διασύνδεσης Δημοτολογίων-Ληξιαρχείων». Το εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής, είναι διαθέσιμο για ευκολία των χρηστών και μέσα από τις οθόνες της εφαρμογής.

Η πραγματική λειτουργία του ΠΣ ΔΙΔΗΛ πρόκειται να ξεκινήσει αμέσως μόλις ψηφιστούν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και για το σκοπό αυτό θα σας αποστείλουμε νέο ενημερωτικό έγγραφο και τους οριστικούς κωδικούς πρόσβασης.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER