Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Δήμος Πειραιά: Ναι στη δημιουργία του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στο ΣΕΦ


Σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο του Πειραιά με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολίακο, στελέχη του Δήμου και την ηγεσία της εταιρείας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. /Hellenic Seaplanes S.A. κατατέθηκε η επίσημη πρόταση της εταιρείας για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στον Δήμο Πειραιά και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΣΕΦ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η περιοχή επιλέχτηκε μετά από εκτενή μελέτη και έρευνα των ειδικών της εταιρείας η οποία χαρακτηρίζεται ιδανική για τους πιο κάτω λογούς:

1. Εφάπτονται στην περιοχή του ΣΕΦ κεντρικοί οδικοί άξονες για εύκολη πρόσβαση
2. Σταθμός του Τρένου & Τραμ στην ευρύτερη περιοχή
3. Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΣΕΦ (υποστηρικτικοί χώροι, στάθμευση κλπ.)
4. Η δυνατότητα επέκτασης εγκαταστάσεων
5. Προστατευμένη περιοχή από κακές καιρικές συνθήκες

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης μέσα από την συζήτηση χαρακτήρισαν εξαιρετική την προοπτική δημιουργίας του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στον Δήμο Πειραιά και δήλωσαν την πρόθεση τους να στηρίξουν την όλη επένδυση. Στην συνέχεια αναλύθηκε εκτενώς η πρόταση από τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη & κ. Δημήτρη Μουρίκη όπου δόθηκαν όλες οι διευκρινήσεις επί των διαδικασιών και της επένδυσης καθώς και όλες οι συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν με το Λιμάνι και την κρουαζιέρα. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε ότι πλέον έχει ωριμάσει η Ελληνική αγορά για την ανάπτυξη των υδροπλάνων και η Πολιτεία στηρίζει τέτοιου είδους επενδύσεις.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Ασσαριώτης είπε ότι ο σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Επισημάνθηκαν επίσης τα οφέλη που θα επιφέρει για τον Δήμο Πειραιά καθώς και η ανάπτυξη που θα δημιουργηθεί για την ευρύτερη περιοχή η δημιουργία του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στην περιοχή του ΣΕΦ. Συζητήθηκαν ακόμα οικονομικά στοιχεία και οι θέσεις εργασίας που θα ανοιχθούν αλλά και οι εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης που μπορούν να αναπτυχθούν (εστίασης, αναμονής, επιχειρηματικού κέντρου, κλπ.).

Παράλληλα, στις 20 Ιουνίου 2013 και σε δύο διαδοχικά ξεχωριστές συναντήσεις επιτελείο της εταιρείας Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε/Hellenic Seaplanes S.A είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κο Παναγίωτη Α. Κατσούλη και τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Κο Απόστολο Φ. Κοιμήση προς συζήτηση των επιλογών ως προς τον χώρο προσνείωσης των υδροπλάνων, αλλά και ελλιμενισμού τους ώστε να διασφαλισθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ασφαλέστερη λειτουργία τους εντός και εκτός λιμένος των δύο κοινοτήτων έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην παρακάμπτουν τον Νόμο ή να διακυβεύουν την ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Ασσαριώτης αντιπρόεδρος της εταιρείας, σκοπός της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη με υδροπλάνα καθώς και τη σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική. Πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα βοηθώντας την τουριστική ανάπτυξη της χώρας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι δύο Δήμοι έλαβαν την πρόταση της εταιρείας Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε/Hellenic Seaplanes S.A πολύ θετικά και υπέδειξαν τα πιθανά σημεία πρόσδεσης και ελλιμενισμού των υδροπλάνων.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER