Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ: ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΑΡ. ΠΡΩΤ. 1742

Αθήνα 31 Μαΐου 2013

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αποδέκτες τους τριακόσιους της Ελληνικής Βουλής

Κυρίες και κύριοι του ελληνικού κοινοβουλίου έχετε την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται πόσους νόμους και πόσα νομοσχέδια για την πάταξη της ρατσιστικής βίας και των ακροδεξιών τάσεων θα φέρετε προς ψήφιση στη βουλή;

Έχουμε την εντύπωση ότι ή δεν θέλετε ή δεν έχετε την αντίληψη να καταλάβετε μερικά τραγικά πράγματα που συμβαίνουν σήμερα στον ταλαιπωρημένο και εξαθλιωμένο Έλληνα πολίτη, εξαιτίας της δικής σας εγκληματικής αδιαφορίας και των δικών σας πράξεων. Δεν έχετε αντιληφθεί ακόμη ότι μετά 4 χρόνια αυστηρής λιτότητας που έχετε καθιερώσει με το πρόσχημα να σώσετε την οικονομία, έχετε καταστρέψει τα πάντα. Τα μόνα που παραμένουν είναι τα δικά σας προνόμια και ελαχίστων άλλων, για ειδικούς λόγους.

Αλήθεια, είστε τόσο μωροί που δεν καταλαβαίνετε ότι τα ρατσιστικά φαινόμενα και η άνοδος των φασιστικών τάσεων δεν καταπολεμούνται με τέτοια ημίμετρα; Και όμως είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ο εξαθλιωμένος, ο άνεργος και ο ανήμπορος Έλληνας πολίτης την στιγμή που εσείς όχι μόνο του γυρίσατε την πλάτη αλλά και τον σπρώξατε στον Καιάδα, κάπου έπρεπε να πιαστεί και από αντίδραση μόνο και όχι από ιδεολογία στρέφεται εκεί, όπως για παράδειγμα το 1936 συνέβη στη Γερμανία με τα γνωστά επακόλουθα. Για όλα αυτά η ευθύνη βαραίνει και τους τριακόσιους της βουλής, δεν απαλλάσσεται κανένας. Οι νόμοι υπήρχαν και υπάρχουν για να εφαρμόζονται.

Εμπρός λοιπόν εφαρμόστε τους υπάρχοντες νόμους και σαν πρώτο δείγμα οι νόμοι να ισχύουν και για όλους όσους βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αφουγκραστείτε τον κάθε Έλληνα και την κάθε μία Ελληνίδα, δείτε σε ποια τραγική κατάσταση βρίσκονται σήμερα. Άνθρωποι που εργάσθηκαν για 40 χρόνια σκληρά στη βιοπάλη, σήμερα στερούνται των πάντων, είναι με σύνταξη πρόνοιας που δεν φτάνει ούτε για τα φάρμακά τους, γιατί και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την διαλύσατε.

Είμαστε βέβαιοι ότι ούτε ένας από σας τους τριακόσιους που ζείτε στο γυάλινο κτίριο της βουλής αποστειρωμένοι και κουμπουροφόροι, έχετε πάει ποτέ σε κάποιο δήμο ή εκκλησία, εκεί που χιλιάδες συνάνθρωποί μας περιμένουν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό καθημερινά. Βέβαια αυτούς θα τους χρειαστείτε όταν θα γίνουν εκλογές και τότε θα τους στείλετε επιστολή, την οποία επιστολή θα την πληρώσει ο ίδιος ο λαός και θα τους αποκαλείτε αγαπητούς φίλους ενώ σήμερα δεν τους γνωρίζετε. Είναι και αυτός ένας ιδιαίτερος λόγος για να σας στρέψει τα νώτα και να στραφεί αλλού γιατί όπως λέει μία λαϊκή παροιμία «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται».

Έχουμε και μία απορία, γέρασαμε στο πεζοδρόμιο 70 χρόνια και τον μόνο πολιτικό που θυμόμαστε να λένε ότι πέθανε φτωχός ήταν ο Νικόλαος Πλαστήρας. Και η απορία μας είναι στο εξής: Πώς γίνεται το σύνολο των βουλευτών να είναι πλούσιοι, που πολλοί από αυτούς δεν εργάστηκαν ποτέ και το μόνο επάγγελμα που έχουν είναι αυτό του βουλευτή και μια μεγάλη μερίδα από αυτούς το κληρονομούν και πάει κληρονομικά από πατέρα σε γιο και από την άλλην πλευρά οι Έλληνες πληβείοι να υποφέρουν;

Εάν ζούσατε μέσα στην κοινωνία θα είχατε αντιληφθεί ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι, το 30% του ελληνικού λαού και στους νέους φθάνει στο 60%. Δεν έχετε αντιληφθεί ότι 4.000.000 Έλληνες ζουν κάτω από το όριο τους φτώχειας, δεν έχετε αντιληφθεί ότι διαλύσατε τη νοσοκομειακή και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν έχετε αντιληφθεί ότι σε 500.000 σπίτια δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος, δεν έχετε αντιληφθεί ότι τα παιδιά στα σχολεία λιποθυμούν από την ασιτία και τόσα άλλα που συμβαίνουν γύρω σας.

Και σεις έχετε τώρα 2 μήνες που ασχολείστε μόνο με ποιο νόμο θα πατάξετε τη ρατσιστική βία, δεν βλέπετε καν πέρα από τη μύτη σας γιατί η ρατσιστική βία δεν πατάσσεται με νόμους, οι νόμοι τροφοδοτούν τη βία και τις παράνομες ενέργειες και δίνουν τροφή στα ακροδεξιά στοιχεία να αναπτύσσονται. 

Γι’ αυτό όσο ακόμη είναι καιρός στραφείτε προς τα προβλήματα του λαού δώστε λύση όταν βέβαια υπάρχει θέληση γιατί διαφορετικά δεν θα σας σώνουν ούτε τα όπλα που έχετε στο ζωνάρι σας. Και αφού είπαμε για όπλα, αλήθεια ποιος ο λόγος να οπλοφορεί ο βουλευτής που λογίζεται ότι είναι ο εκλεκτός του λαού, από ποιον κινδυνεύει; Εκτός εάν συμβαίνει κάτι άλλο.

                                                            Με εντολή Δ.Σ.

                                 Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

                            Ευθύμιος Ρουσιάς                         Νικόλαος Μητροκώτσας

ΠΗΓΗ: somsyntaxiouchon-isap.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER