Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Δένδιας: «Νομοθετική ρύθμιση για πορείες κάτω των 200 ατόμων»

Για τις προθέσεις του σχετικά με νομοθετικό διάταγμα για τις μικρές διαδηλώσεις ενημέρωσε το μεσημέρι τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, με τους οποίους συναντήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις μικρές διαδηλώσεις των 200 ατόμων και επισήμανε ότι στόχος του νομοθετικού διατάγματος είναι να εφαρμοστεί στις πόλεις πάνω από 100.000 κατοίκων όλο το χρόνο. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «ο διάλογος συνεχίζεται, αλλά το νομοσχέδιο είναι ευθύνη της κυβέρνησης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή του, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση οδηγείται σε λάθος δρόμο» και πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που το νομοθετικό διάταγμα φθάσει στη Βουλή θα το καταγγείλουν».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα στοιχεία της αστυνομίας σύμφωνα με τα οποία το 2012 έκλεισε το κέντρο της Αθήνας λόγω των 796 διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή λιγότερων από 200 ατόμων.

«Στόχος είναι να βοηθήσουμε την πρωτεύουσα να ανακάμψει», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε:

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στη διαμαρτυρία αλλά υπάρχει και κάποιο όριο και το όριο αυτό είναι το δικαίωμα των συμπολιτών μας να ζουν, να κινούνται και να ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί, θα επιδιώξουμε τη συναίνεση αλλά τη νομοθετική ευθύνη την έχει το κράτος».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER