Τρίτη 3 Απριλίου 2012

New York Times: Ασάλευτοι τσολιάδες εν μέσω επεισοδίων

Στην αταραξία και πλήρη ακινησία των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς έξω από την Βουλή, ακόμα και όταν γύρω τους γίνονται επεισόδια αναφέρεται με δημοσίευμά της η αμερικάνικη εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με το άρθρο, η δουλειά των τσολιάδων της Φρουράς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη «δεν είναι εύκολο πράγμα» μια και είναι υποχρεωμένοι να στέκονται επί ώρες ακίνητοι πλάι στο μνημείο, ακόμα κι όταν δέχονται πειράγματα από μικρά παιδιά που «προσπαθώντας να διαπιστώσουν αν πράγματι είναι ζωντανοί, τους τσιμπούν και τους ενοχλούν»

Αναφερόμενη στις ταραχές που ξεσπούν συχνά, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στο Σύνταγμα, η αρθρογράφος εστιάζει στο γεγονός ότι οι Εύζωνες δεν μετακινούνται παρά μόνο όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο. Μάλιστα, αναφέρει ως παράδειγμα, τις πρόσφατες διαδηλώσεις όπου η Φρουρά μετακινήθηκε μόνο όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ένα από τα δύο φυλάκια του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι Εύζωνοι, σημειώνει η δημοσιογράφος της New York Times, «συνεχίζουν να εκτελούν τη ρουτίνα των εντυπωσιακών αλλαγών τους, ακόμα κι αν καίγεται ο τόπος, δίνοντας ένα θέαμα ομαλότητας, ακόμα και όταν βρίσκονται δίπλα τους κουκουλοφόροι και ΜΑΤ»

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER